Ochtendhumeur? Zo wordt vroeg opstaan gewoon nog leuk!

Het is alweer langer licht. Echt waar. Maar toch zijn de ochtenden nog donker als de wekker gaat. En als je al geen ochtendmens bent, is een donkere -en koude- ochtend helemaal niet te doen. Nu kun je wachten tot het voorjaar wordt en je kunt opstaan met de zon. Maar je kunt ook proberen er toch maar het beste van te maken. Op soChicken las ik een aantal zeer bruikbare tips. Een tipje van de sluier? Lekker zwemmen….

 1. Zet je wekker aan de andere kant van de kamer
  Het lijkt heel simpel, maar het werkt zeer doeltreffend. Het is belangrijk om een gewoonte te doorbreken. De gewoonte is natuurlijk om de wekker snel uit te drukken of op snoozen te zetten en door te slapen. Heel even nog. Maar uiteindelijk is dat een uitstel van executie. Je moet er toch een keer uit. Wat dan helpt, is de wekker verder wegzetten. Dusdanig dat je eruit moet om deze uit te doen. Lekker liggen met een wekker die blijft afgaan, gaat niet lukken natuurlijk. Met een wekker aan de andere kant van de kamer móét je wel uit bed komen, zelfs als je nog wilt snoozen. Deze tip vereist weinig discipline. Perfect, als je moeite hebt met opstaan kan je wel een zetje gebruiken.
 2. Plan je volgende dag slim – in 5 minuten
  Het is bekend dat het fijn is om een doel te hebben. Dit geldt ook zeker voor de ochtend. Als je weet wat je plan is voor de dag, is het veel makkelijker om uit bed te komen ’s ochtends. Echt waar. En het is ook nog heel simpel. Het maken van zo’n plan kost je hooguit maar 5 minuten. Stel jezelf voordat je gaat slapen de vraag: wat ga ik morgen doen? Schrijf vervolgens ongeveer 3 taken die je morgen wilt voltooien op in je notitieblokje. Kans op succes is zeer groot, deze planning geeft je dag richting en dus een reden om te beginnen. Moet je daar natuurlijk ook wel mee beginnen en niet verzanden in het checken van je social media, terwijl je nog even in je bed ligt…
 3. Lees ook: Miracle Morning at the pool

 4. Maak je ochtend leuker

  Tot slot de beste tip: maak de dag te leuk om te blijven liggen. Natuurlijk is het elke dag weer een mooie dag, maar is dat even lastig te bedenken als je lekker warm onder de dekens ligt. Maak het daarom het opstaan waard. Bijvoorbeeld door tijd in te plannen voor dingen die je blij maken zoals ontbijten met je dierbaren. Of… een duik in het zwembad. Wedden dat je daarna fris en fruitig de dag begint. Een paar baantjes trekken werkt rustgevend én geeft energie: wat wil je nog meer. Beter begin is er dus niet. Natuurlijk kost dat wel iets meer tijd. Maar met het idee dat je straks lekker in het water ligt en al baantjes getrokken hebt voordat de dag is begonnen, moet dat geen probleem zijn. Toch?

  PS Op 9 september organiseren wij het ZwembadBranche Congres.
  Over je ochtend leuker maken gesproken, vroeg opstaan lijkt mij dan geen enkel probleem… ;) Kom je ook?
  RBI Corrosion