Vandaag in de bus ZwembadBranche #72! Heb jij hem al gelezen?

‘Tijd is relatief. Een minuut met je geliefde duurt veel te kort, een minuut bij de tandarts veel te lang. Soms wil je de klok vooruitzetten. Soms terugdraaien. Tijd brengt wijsheid en heelt wonden. Maar is ook onze grootste vijand. Tijd is er nooit genoeg en aan alles komt een eind. Tijd langzaam of vlug: als de tijd voorbij is, komt het nooit meer terug.’

‘Tijd’

Tijd is inderdaad een bijzonder fenomeen. Het lijkt ook steeds sneller te gaan. Mijn moeder zei laatst dat voor haar gevoel hoe ouder zij wordt, hoe sneller het gaat. Ik wijdde het aan de tijdgeest. Het gaat nu allemaal veel sneller. Kijk maar eens met je kinderen naar een film van 30 jaar geleden. Binnen vijf minuten zijn ze al niet meer geboeid. Maar nu las ik dat de perceptie van tijd echt verandert als je ouder wordt. Eén van de theorieën is dat naarmate mensen ouder worden, de stofwisseling trager wordt. Kinderen hebben een snellere stofwisseling en zijn daarmee te vergelijken met klokken die sneller lopen. Zij ervaren daardoor meer tijd in dezelfde 24 uur. En dus gaat de tijd voor je gevoel sneller voorbij als je ouder bent.

Omgevlogen

ZwembadBranche bestaat dit jaar 15 jaar. Ook deze tijd lijkt te zijn omgevlogen: er is in de tussentijd zoveel gebeurd. Van stel naar gezin met 3 zonen, van flatje in de stad naar huis op het platteland en van fit opstaan na een nachtje doorhalen naar brak na een avondje Netflixen. Van eindeloos moed inspreken voor de zwemles naar 9 keer een zwemdiploma vieren. Van urenlang vroeg in de ochtend Samson en Gert kijken naar ’s nachts op één oor tot ik de achterdeur hoor. Zonder er erg in te hebben gaat alles door. Goed om daarom zo nu en dan even een pas op de plaats te maken. Ga met de tijd mee, maar kom af en toe eens terug. En dat is precies wat wij dit jaar gaan doen.

Veel plezier

In 2005 verscheen de eerste ZwembadBranche. ‘On your marks… get set…’ opende ik mijn allereerste voorwoord. Het was een duik in het diepe, maar al snel voelden we ons als een vis in het water. Met inmiddels vijf gedrukte magazines per jaar, online dagelijks nieuws en natuurlijk onze jaarlijkse evenementen het ZwembadBranche Congres en de ZwembadBranche Dag. Dingen zijn gekomen, gegaan én gebleven. Maar bovenal hebben wij de afgelopen 15 jaar met enorm veel plezier gewerkt aan het platform ZwembadBranche. In een branche waarin professionals werken met zoveel passie. Betrokken zijn en elke dag weer heel veel mensen, jong en oud, laten én leren genieten van bewegen in het water. Of het nu gaat om recreatie, gezondheid, sport of revalidatie.

Bedankt!

Met trots presenteerden wij 15 jaar geleden de eerste ZwembadBranche. En met trots kijken wij terug op de 71 edities van de afgelopen 15 jaren. En bovenal kijken wij vol energie uit naar de komende jaren. Dit jubileumjaar nemen wij je mee naar de afgelopen 15 jaar, te beginnen bij het jubileumnummer ZBB #72 dat vandaag op de deurmat ligt. Maar bovenal nemen we je ook graag mee naar de toekomst. Op naar nog vele jaren ZwembadBranche. Samen met jullie, want zonder jullie geen ZwembadBranche!

Heb jij nog geen abonnement op ZwembadBranche?
Meld je dan vandaag nog aan via deze link
Variodeck