Miracle Morning at the pool

Laatst werd mijn aandacht getrokken door het boek Miracle Morning waarin wordt gepleit voor een vaste ochtendroutine voor een gezonde leefstijl. In het begin dacht ik ‘weer zo’n hype’, maar gaandeweg werd het wel steeds interessanter. Het is een routine met zes gewoontes, waar je zelf mee kunt spelen om het aan te passen aan je eigen leven. Maar het idee erachter is vooral dat je bewuster je dag begint. En niet zoals velen, waaronder ik, al vanaf het begin van de dag wordt geleefd. Sven Maarschalk -lifestylecoach en blogger- ervaart het in iedergeval als een goed begin van de dag.

Ochtendritueel

Het boek gaat over Hal, een jonge man die rond zijn twintigste een heel zwaar ongeluk heeft gehad en zes minuten lang is doodverklaard geweest. Wonder boven wonder is het allemaal weer goed gekomen met Hal, maar deze ingrijpende gebeurtenis heeft natuurlijk heel veel effect gehad op hoe hij in het leven staat. Hal heeft daarom een ochtendritueel bedacht, ‘The Miracle Morning’. In het boek leer je hoe je iedere dag positief en vol energie kunt beginnen en welke effecten dit kan hebben op je persoonlijke en zakelijke leven, maar vooral ook op je gezondheid.


Ben jij op zoek naar een leverancier van bodemzuigers? 👉 Klik hier.>> Lees ook: Zwemmen gezond voor lichaam en geest

Mindset

The Miracle Morning is een set ochtendrituelen om je voor te bereiden op je (werk)dag. Een van de ochtendrituelen is natuurlijk bewegen, bijvoorbeeld zwemmen, om even de hartslag te verhogen en zuurstof in je hoofd te krijgen. En ook even mediteren om de dag niet gestrest maar kalm te beginnen. Maar waar het volgens Sven vooral omgaat is de mindset. “The Miracle Morning pleit dat je niet gelijk in je telefoon duikt of in je e-mails als je opstaat, maar eerst jezelf een cadeautje geeft: tijd voor jezelf.” Zelf is Sven ook bewuster naar zijn ochtend gaan kijken en dat heeft zeker zijn voordelen. “Ik heb nu meer rust in mijn hoofd en meer heldere gedachten. Ik begin de dag veel relaxter.”

Vernieuwend?

Sven raadt het zeker om eerst een momentje voor jezelf te hebben, zo kun je uiteindelijk meer bereiken. “Er zijn veel mensen die het druk hebben en er zeker baat bij hebben om meer tijd vrij te maken voor zichzelf.” En natuurlijk kun je ook als zwembad hierin faciliteren. In de fitnessbranche heb je bijvoorbeeld Morning Gloryville waar je in je pyjama komt en in je mantelpakje weer het pand verlaat. Al deze mensen beginnen hun dag met een work out om de werkdag goed te beginnen. Zeker ook interessant voor zwemmers, velen zijn wel gewend aan een vroege start. Dus wat dacht je van een Miracle Morning at the pool?


advertentie

Alle leveranciers voor de zwembranche vind je hier