Uit Engels onderzoek blijkt dat zwemmers langer en gezonder leven

In Engeland verscheen het Swim England rapport waarin staat wat de unieke voordelen zijn van zwemmen. ‘Het is de perfecte plek voor mensen van alle leeftijden om te oefenen, met name ook voor mensen met (chronische) gezondheidsproblemen.’ Het rapport heeft ook bewijs gevonden dat zwemmers langer leven en dat regelmatig zwemmen oudere mensen helpt om mentaal en lichamelijk fit te blijven. En dat zwemlessen kinderen kunnen helpen om lichamelijke, cognitieve en sociale vaardigheden sneller te ontwikkelen. Eigenlijk alleen maar voordelen, natuurlijk!


Ben jij op zoek naar een (nieuw) leerlingvolgsysteem voor jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.Verhogen bewustzijn

De organisatie Swim England wil met dit rapport het bewustzijn over de voordelen van zwemmen en het zwemmen met patiënten vergroten. Tevens ziet men dit als een aanzet om samen met andere betrokkenen te investeren in verder onderzoek naar de impact van lichamelijke activiteiten op mentale gezondheid. Jane Nickerson van Swim England: “Uit het rapport blijkt dat zwemmen een enorm potentieel heeft om de gezondheid en het welzijn van mensen te ondersteunen. De unieke eigenschappen van water maakt dat er, in tegenstelling tot andere activiteiten, geen beperking is om mee te doen. Iedereen kan zwemmen. Het rapport benadrukt met name de voordelen van zwem- en wateractiviteiten voor mensen met een geestelijke gezondheidszorg of problemen met hun gewrichten en spieren. Dit ondersteunt daarmee ook onze bevindingen van het project ‘Zwemmen met mensen met dementie’, maar nog interessanter is het om hier in de gezondheids- en sportsector meer onderzoek naar te doen.”

>> Lees ook: ‘Zwemmen is goed voor je: Waarom? Daarom!’

‘Game changer’

Momenteel is Swim England gestart met de pilot Swim Local om het zwemmen weer meer op de kaart te zetten. Hoewel zwemmen een van de manieren is die voor veel mensen de voorkeur heeft om actief te worden, is de participatie in de afgelopen jaren helaas gedaald. De Swim Local pilots zijn ontwikkeld met de lokale gemeenschap waarin de behoeften van het individu centraal staan. Verschillende manieren en benaderingen worden getest om meer mensen in het zwembad te krijgen. Volgens Swim England laat dit rapport zien dat activiteiten zoals zwemmen echt de potentie hebben om een ‘game changer’ te worden om de gezondheid van de bevolking van Engeland te ondersteunen. Vooral interessant in een tijd dat er veel bezuinigd moet worden in de gezondheidszorg. Ik zie duidelijke overeenkomsten met Nederland. Jij ook?


advertentie

VDH Watertechnology