Welke kinderen zitten bij jou op zwemles?
Geen enkel kind is hetzelfde, we zijn immers allemaal uniek. Maar is er een bepaalde lijn te ontdekken zodat we kinderen beter kunnen begrijpen, vroegen wetenschappers in Amerika zich af. Om hier achter te komen heeft men voor een onderzoek ouders gevraagd naar het gedrag van hun kleuter. Hoe beweeglijk…
Social media onderzoek 2023: steeds meer 40plussers actief op social media
Een wereld zonder social media is niet meer voor te stellen en de ontwikkelingen gaan snel. Facebook is inmiddels voor ‘boomers’ en het echte leven is weer helemaal ‘in’ door BeReal. Hoe dan ook steeds meer mensen gebruiken social media platforms. Ook voor zwembaden en zwemscholen zijn deze natuurlijk zeer…
Zwemwateronderzoek Omgevingswet: ‘Het wordt even wennen’
Zoals we inmiddels zijn gewend is de inwerkingtreding van de omgevingswet weer uitgesteld. Maar nu lijkt het 1 januari 2023 echt te gaan gebeuren. Wat niet is veranderd, dat de nieuwe Omgevingswet niet meer voorschrijft op welke manier de juiste waterkwaliteit moet worden bereikt. De maatregelen zijn niet langer dwingend….
Sport- en beweegbeleid ouderen gemeenten: verbeteringen nodig, zwembranche kan helpen
Gemeenten hebben in hun sport- en beweegbeleid vaak wel aandacht voor ouderen, maar er zijn nog verschillende knelpunten, zo blijkt uit onderzoek van het Mulier Instituut onder beleidsmedewerkers en buurtsportcoaches. Meer dan de helft van de gemeenten geeft aan dat hun sport- en beweegbeleid voor ouderen redelijk of heel effectief…
Hebben we een chloraatprobleem in de Nederlandse zwembaden?
De zwembranche heeft in coronatijd zeker niet stilgezeten. Zo is er ook onderzoek gedaan naar verschillende aspecten in relatie tot de gezondheid van zwemmers. Naast een onderzoek naar aerosolen, zwemmersgedrag en zwembadtechniek in coronatijd is ook onderzoek gedaan naar de waterkwaliteit. Onder meer is gekeken naar de chloraatwaarde. Bij hoge…
Week van de Zwembadtechniek: welke online workshops ga jij volgen?
Door het verplaatsen van de ZwembadBranche Dag naar 11 oktober 2022 kon ook de VTZ Technische Start dit jaar niet doorgaan. Helaas, maar wij willen jullie al deze kennis toch niet onthouden en dus introduceren wij samen met de VTZ de Week van de Zwembadtechniek. Alle workshops die je hierover…
Behoefte aan kennis en innovatie voor een leven lang zwemplezier
Zwembadmedewerkers willen graag meer kennis en innovatie over leren zwemmen, zwemveiligheid en (nieuwe) zwemactiviteiten. Men ziet graag dat mensen in alle levensfases zwemactiviteiten beoefenen, naast aandacht voor kinderen aan het zwemmen houden na de zwemles is er dan ook behoefte aan kennis over het opzetten van nieuw zwemaanbod voor bestaande…
Je lichaam niet overbelasten? Doe een APK met een sportmedisch onderzoek!
Bewegen is natuurlijk gezond, maar het is uiteraard niet goed als je lichaam wordt overbelast. Net zoals een auto elk jaar een APK moet ondergaan, is het belangrijk je lichaam te checken voordat je het serieus gaat belasten. Een sportkeuring brengt de gezondheid en belastbaarheid in beeld en is zeker…
Help gevolgen coronacrisis voor zwemondernemers in kaart te brengen
De gevolgen van de coronacrisis voor de sport zijn groot en verstrekkend, ook voor de zwembranche. Het Mulier Instituut brengt deze gevolgen in opdracht van het Ministerie van VWS in kaart. De resultaten zijn input voor het beleid rondom corona en de sportsector. Ben jij een ondernemende zwemaanbieder en wil…
Meld jouw accommodatie vandaag nog aan voor de ZwembadBranche Awards
In de zwembranche krijg je meestal eer van je werk. Enthousiaste ouders, blije kinderen, fanatieke sporters, fitte ouderen. Toch willen wij graag eens extra stilstaan bij de mensen die dit allemaal mogelijk maken. Bij de branche waar veel mensen werken met passie voor hun vak. Mensen die hun werk oprecht…