23 april ZwembadBranche Dag Belgie

Ook zwembranche van belang voor het Nationaal Preventieakkoord

Staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) is gestart met een serie rondetafelgesprekken over het Nationaal Preventieakkoord. Een groot aantal organisaties is uitgenodigd om gezamenlijk de ambities te verkennen en te kijken hoe betrokken partijen daarmee in de praktijk aan de slag kunnen. Het Nationaal Preventieakkoord markeert daarmee een nieuwe fase in het preventiebeleid. Preventie staat, mede ook door de hoge zorgkosten, hoog op de agenda. Het kabinet trekt daarom in vier jaar 170 miljoen euro uit voor preventie en gezondheidsbevordering. Bewegen is ook een belangrijk thema, en natuurlijk kan het zwembad hier ook een bijdrage aan leveren. Of je nu jong, oud, geblesseerd bent, moet afvallen, aan je conditie wil werken, mobiel wil blijven of een beperking hebt: zwemmen kan altijd en het is nog gezond ook.

Hoe concreter, hoe beter

Blokhuis: “We weten steeds meer over de enorme impact die gezond leven en bewuste keuzes kunnen hebben op onze gezondheid en welzijn. En niet alleen als je jong en gezond bent. Maar juist in alle fases van het leven, ook als je ziek bent. We bereiken het meest als we de handen ineen slaan en samen kijken hoe dat akkoord eruit kan zien. Dus niet van bovenaf maar van onderop.


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen met het schoonmaken en schoonhouden van jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.



Overgewicht

We focussen in ieder geval op roken en overgewicht. Ik ben benieuwd naar de concrete voorstellen van partijen op die thema’s. Daarnaast zie ik ook uit naar de voorstellen voor andere onderwerpen die wellicht een plek kunnen krijgen in het Nationaal Preventieakkoord. En hoe de partijen hieraan willen bijdragen. Voor alles geldt: hoe concreter, hoe beter. Zodat we zoveel mogelijk bereiken.”

Lees ook: Gezonder leven? Het begint al met een beetje zwemmen of aquasporten!

Nationaal Preventieakkoord

Preventie levert de samenleving veel op. Een goede gezondheid is van invloed op schoolprestaties, arbeidsparticipatie, arbeidsverzuim en ons welbevinden. Een gezonde levensstijl en aandacht voor preventie is daarom niet alleen een individuele kwestie, maar ook een maatschappelijke kwestie. Daarom gaat staatssecretaris Blokhuis een Nationaal Preventieakkoord sluiten, onder meer met patiëntenorganisaties, zorgaanbieders, zorgverzekeraars, gemeenten, sportverenigingen en sportbonden, bedrijven en maatschappelijke organisaties. Dit zijn ook de gesprekspartners in de rondetafelgesprekken.


advertentie

Dewi Online