Weer niet zwemmen: wat is jouw excuus…?

‘Ik heb nu echt geen tijd: Ik moet de kinderen van school halen, ik heb een belangrijke deadline, ik moet naar mijn ouders.’ Of nu kan ik echt even niet: ‘Ik heb nog spierpijn, ik ben moe, ik ga morgen wel (tuurlijk dat is dus voorlopig niet…)’. Ken jij ook leden die eigenlijk altijd wel een excuus hebben om niet te zwemmen of te aquajoggen. Die na een drukke werkdag steevast uitvluchten verzinnen om niet te gaan sporten. Een lange lijst aan excuses hebben om niet te gaan banenzwemmen of om niet naar een groepsles te gaan. Veel mensen willen wel bewegen en erkennen ook dat het belangrijk is, maar kunnen zich als het er op aankomt niet toe zetten.

Gedragsverandering

Dat mensen uiteindelijk toch niet komen opdagen bij het aquajoggen of baantjes zwemmen heeft dus lang niet altijd te maken met het zwembad zelf, de openingstijden of het aanbod. Hoewel je natuurlijk wel moet zorgen dat dit alles op orde is en aansluit bij jouw doelgroep, is er nog een andere factor van invloed: gedrag. We kunnen ons er simpelweg niet toe zetten, terwijl we weten dat het goed is en nog leuk ook. Maarja, kom maar eens van die bank af… Gedrag is vaak lastig te veranderen, want hoe doorbreek je deze patronen? Wil jij hierover wat meer informatie en tips voor jouw (potentiële) leden: lees dan ‘Wat is jouw excuus?’.


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen met het schoonmaken en schoonhouden van jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.Verander je routine

In dit boek weten Greet van Opstal en Max Icardi wel raad met deze vragen en gaan zij op praktische wijze en met een vleugje humor dieper in op gedrag en hoe je kunt kiezen voor een actief en gezond leven. Met als motto: verander je routine, start met bewegen en leer ervan te genieten wordt concreet gekeken naar gedragsverandering. Want volgens deze auteurs heb je altijd een keuze en zijn er dus geen excuses om niet te bewegen. En dan hebben we het bij bewegen natuurlijk over bewegen in het water want dat is uiteindelijk de allerleukste manier voor jong en oud om fit te worden en te blijven!


advertentie

VDH Watertechnology