Verschillende stijlen: welke herken jij?
Als zweminstructeur wil je kinderen leren zwemmen in een veilige en plezierige leeromgeving. Maar elke lesgroep is uniek en de dynamiek kan sterk beïnvloed worden door de manier waarop kinderen omgaan met uitdagingen, structuur en zelfstandigheid. Net als jouw eigen benadering als instructeur – van overbeschermend tot stimulerend – van…
Een samenleving waar bewegen voor iedereen toegankelijk is
Nederland heeft een flinke ambitie: in 2040 moet 75% van de Nederlanders voldoen aan de beweegrichtlijnen. Volgens de wetenschap kan zelfs een beetje meer bewegen al veel gezondheidsvoordelen opleveren, vooral voor mensen die nu nog weinig doen. Maar er is een grote uitdaging: op dit moment haalt slechts 45% van…
Hoe voorkom je schaamtegevoelens bij kinderen?
Als zweminstructeur werk je dagelijks met kinderen die nieuwe vaardigheden leren en dus ook regelmatig fouten maken. Natuurlijk mag dat, maar hoe ga je daarmee om? Waarschijnlijk ben jij je er niet van bewust, maar het kan zijn dat jouw reactie schaamtegevoelens oproepen. En is dat dan nog wel effectief?…
Levensloop en sport: cruciale momenten die het beweeggedrag beïnvloeden
Over de gehele levensloop gezien neemt het beweeggedrag van mensen af, maar deze afname verloopt niet lineair. Verschillende levensfasen en ingrijpende gebeurtenissen beïnvloeden dit patroon, wat kansen biedt voor gerichte interventies. Dit blijkt uit een recente literatuurstudie van de Universiteit Utrecht. Veranderingen met de grootste impact Uit de studie komen…
‘Pesten stopt, waar jij begint’
Afgelopen vrijdag was het de Landelijke Dag tegen Pesten. Ondanks dat eigenlijk iedereen zegt pesten af te keuren, is het nog altijd een hardnekkig probleem. En het beperkt zich niet alleen tot onze jeugd, je ziet het ook op de werkvloer. Uit onderzoek blijkt dat één op de acht werknemers slachtoffer…
‘Leefstijlprofessor’ Emely de Vet: kleine stapjes helpen ook
Je wilt gezonder leven, conditie opbouwen, afvallen, trainen voor die triatlon en dus (meer) gaan zwemmen. Maar…je hebt het al zo vaak geprobeerd, het lukt gewoon niet. De doelen zijn te ambitieus, verwachting te onrealistisch, het ontbreekt aan kennis en de planning lijkt niet optimaal. Wat dan wel werkt? Kleine…
Daar word je toch blij van?
Ik fiets. Ja, een jaar geleden ben ik begonnen met naar het werk fietsen. Alleen bij dat fietsen zat er steeds iets niet lekker. En dat is nu opgelost, dus ik ben helemaal happy. Misschien heb je dat ook wel eens, kom je bij een stoplicht aanfietsen en dan wordt…
‘Wie checkt jou? – Veilig in en uit het water’
Het wordt de komende week zomers warm en dus neemt de drukte in en om water ook weer toe. Maar een dagje aan het strand, een zwemtocht in een meer of een frisse duik in een rivier is niet hetzelfde als een duik in het zwembad. Het is niet zonder…
Energie besparen: ‘iedereen heeft het in de vingers, letterlijk en figuurlijk’
Het belang van energie besparen is groter dan ooit. Het klimaatvraagstuk wordt steeds urgenter en de energiekosten zijn behoorlijk opgelopen. Natuurlijk zijn er verschillende maatregelen die je kunt treffen, maar volgens Bert Lans gaat het er vooral om dat je het met elkaar doet. De motivatie van medewerkers en gebruikers…
Goede voornemens: van flop naar top!
Als ik de kijkcijfers moet geloven is de kans heel groot dat ook jij de film Kerstappels van de veel bekeken serie Oogappels hebt gezien en meteen weet wat ik bedoel met ‘Top of Flop’. In één van de gezinnen die centraal staan is het traditie om met Kerstmis te…