15 oktober ZwembadBranche Dag

Kennissessie ZwembadBranche Congres: Wat schuilt er achter de voordeur?

Op woensdag 27 maart vindt weer het ZwembadBranche Congres plaats. Jeroen Otter, Ariane van Heijningen en Ruud Veltenaar staan dan garant voor een dag vol inspiratie. En natuurlijk kun je zoals altijd ook een aantal praktijkgerichte sessies volgen. Welke sessie ga jij volgen? Hieronder lichten wij de eerste sessie toe: Wat schuilt er achter jouw voordeur? Martijn Groeneveld gaat je in deze sessie alles vertellen over zijn missie ervoor te zorgen dat mensen van alle leeftijden met plezier naar het zwembad komen.

Wat schuilt er achter de voordeur?

Hoe ziet het er achter jouw voordeur uit? En hoe zou het eruit moeten zien? Dezelfde deur voor iedere doelgroep of afgestemd op de wensen en behoeften van die persoon? In zwembaden komen veel verschillende mensen, soms op verschillende tijdstippen en soms allemaal tegelijk. Hoe stem je nu goed af op de mensen die voor je staan en hoe zorg je ervoor dat je een omgeving creëert die daar ook bij aansluit? Bij Optisport werkt men met vijf levensfases waarbij verschillende beweegredenen om naar het zwembad te komen worden onderscheiden, van spelen tot ontmoeten. Hierbij ook wordt gekeken hoe een doelgroep het beste kan worden benaderd. Iemand die doet aan Fifty Fit heeft tijd voor een praatje, de banenzwemmer komt vooral om te bewegen en wil geen tijd verliezen. Daarnaast zijn er persona’s ontwikkeld voor zes verschillende gebruikers en zijn hiervoor verschillende gastreizen beschreven. Hoe zien de contactmomenten eruit, wat verwachten zij in het zwembad en van het zwembad? Tevens wordt gekeken naar leeftijd en intensiteit om tot een passend aanbod te komen. Met de toenemende vergrijzing is het cruciaal dat ouderen vitaal en mobiel blijven. Daarbij stijgt het aantal mensen met een chronische ziekte, wat leidt tot een grotere vraag naar therapie zwemmen.


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen bij het verduurzamen van jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.Martijn Groeneveld

Martijn is product manager zwemmen bij Optisport en kent alle doelgroepen ‘met hun makken’ goed. Hij werkt al zo’n 16 jaar in de zwembranche, komt uit de praktijk en kan het niet laten om soms zelf nog een lesje te geven. Samen met het team op de locatie werkt hij continu aan een betere aansluiting met de doelgroep en geeft daarbij ook advies over hoe dingen nóg beter kunnen. Zijn missie is ervoor te zorgen dat mensen van alle leeftijden met plezier naar het zwembad komen en hiervoor brengt hij graag de juiste mensen met elkaar in verbinding. Hoe? Tijdens zijn sessie vertelt Martijn je hier alles over en ook wat er achter zijn voordeur schuilt.

Ons congres is anders dan de meeste congressen in de zwembranche. Wij programmeren (bekende) sprekers die niet uit de zwembranche komen om je zo te laten inspireren met kennis en inzichten van buitenaf. Ook is ons programma filevrij, we starten om 7:00 met een ontbijt en sluiten we de dag rond 15:00 af met een netwerkborrel. En als je 7:00 toch nog een beetje vroeg vindt, je kunt via onze webshop ook een hotelovernachting boeken.

 Benieuwd naar de andere sprekers? Lees dan hier alles over het programma.


advertentie

Pomaz