De ultieme water beleving

Floating is de nieuwe wellness beleving. Het drijven in een bad met een zoutoplossing (floaten) is het ideale middel om ziektebeelden, ontstaan door stress en een hectisch leven, tegen te gaan. De zoutoplossing op lichaamstemperatuur laat de badgast gewichtsloos zweven in het water. Zonder de invloeden van buitenaf ontstaat er een volledige ontspanning en een aangenaam gevoel van totale rust.

Floating wordt steeds geliefder. De heilzame werking van deze behandelingen is sinds de ontdekking ervan een item voor de medische wetenschappers. Tegenwoordig wordt het drijven door therapeuten en artsen gebruikt om in de topsport de revalidatietijden te verkorten. Ook hebben deze behandelingen een positieve invloed op de therapieën bij pijnbestrijding en bij het verminderen van stress. Op het gebied van wellness gaat het vooral om het welzijn en het ervaren van een beleving.

Het zoutgehalte in de reguliere zoutbaden bedraagt meestal 0.4 tot 2 %. Ter illustratie: de concentratie zout die wordt gehanteerd bij floaten is 27%. Door de hoge zoutconcentratie kan het lichaam gewichtloos zweven en kan men, volledig van de buitenwereld afgesloten, ontspannen. Men hoort en ziet werkelijk niets. Het drijven brengt lichaam en ziel in evenwicht en dit alles draagt bij aan een totale ontspanning. Een uur volledige ontspanning versterkt het concentratievermogen, versnelt het genezingsproces en maakt lichaam en geest sterker. De baden zijn geschikt voor 1 tot 2 personen. Omdat het niet haalbaar is om het zout na iedere drijfbehandeling te vervangen, heeft Ospa hiervoor een speciale waterbereidingswijze ontwikkeld. Zo is voor iedere badgast voldoende hygiënisch zout gegarandeerd. Door een korte voorbereiding en een snelle reinigingsmethode kan een grote bezetting met floaten worden bereikt. Reden dat Ospa de trend van zoutbaden vroegtijdig heeft erkend en, rekeninghoudend met de bijzonder hoge eisen betreffende de hygiëne, een speciale productlijn op de markt heeft gebracht. Om de kwaliteit van het zoutwater veilig te stellen, voldoet de waterbereiding aan een werkzame technische combinatie van filteren, desinfectie en ph waarde regeling. Wie zijn gasten deze hoogwaardige beleving biedt, voorzien van de benodigde hygiëne, hoeft geen compromis te sluiten.

Lees het hele artikel in ZwembadBranche nr.27