Wat kan je nog meer doen om personeel te werven?

Wij krijgen regelmatig vacatures binnen. Binnen de branche is men hard op zoek naar personeel. Nu is dat een gunstig teken zou je zeggen, de economie draait kennelijk goed. Maar helaas heeft dit ook een kanttekening. Het blijkt namelijk heel lastig om personeel te vinden. Genoeg vacatures, maar de animo is minder groot. Al eerder vroegen wij een aantal spelers uit de branche wat hun visie daar op is. In deze blog hebben wij een paar tips om jouw vacature onder de aandacht te brengen, los van het plaatsen van een vacature. Succes!

  1. Jouw eigen medewerkers zijn natuurlijk de beste ambassadeurs. Laat hen mensen werven. Weet je ook meteen zeker dat de nieuwe medewerker het in iedergeval met één collega goed kan vinden.
  2. Ga langs bij opleidingen waar je personeel voor de zwembranche kunt vinden. Je kunt natuurlijk het beste beginnen bij de bron.
  3. Informeer bij lokale verenigingen, adverteer bijvoorbeeld bij het clubblad van de sportverenigingen in de buurt. Misschien tref jij hier net die vader of moeder die graag een switch wil maken of weer wil starten op de arbeidsmarkt.
  4. Maak een poster en verspreid deze in de buurt bij bibliotheken, consultatiebureaus, scholen.
  5. Lees ook: Gelukkig met je werk, zo doe je dat!

  6. Werk aan je merk: verstuur regelmatig een persbericht naar de regionale kranten en huis-aan-huisbladen en vergeet je eigen social media kanalen niet.
  7. Neem contact op met oudmedewerkers. Misschien zijn zij weer toe aan een nieuwe stap of weten zij iemand. Zij weten immers ook hoe leuk het is om bij jou te werken.
  8. Ga na wat mogelijke drempels zijn voor nieuwe medewerkers. Vraag eens rond, misschien kom je achter dingen die je zelf nog niet had bedacht.
  9. En tot slot een open deur, maar toch: houd de achterdeur zoveel mogelijk dicht. Natuurlijk helpt het enorm als jouw medewerkers gewoon blijven zodat je niet ook nog eens voor hen op zoek moet.