Dit is waarom een duik in het water helpt bij een ochtendhumeur. En meer voordelen van zwemmen.

We schrijven wel vaker over de redenen waarom iedereen gewoon moet zwemmen. Het is namelijk niet alleen heel leuk, het is ook gezond en geschikt voor (bijna) iedereen. Of je jong, oud, geblesseerd bent of een beperking hebt. En aangezien wij het niet vaak genoeg kunnen benadrukken, delen wij bij deze graag een aantal redenen uit een blog op de site van Glow Magazine. Madelon Baans heeft ons weer even met de neus op de feiten gedrukt waarom zwemmen zo leuk is voor iedereen. Als topsporter in het water en ex-Olympier is zij misschien niet objectief, maar weet zij als geen ander wat de voordelen zijn van zwemmen. En waarom het zwembad elke keer wil vol moet liggen met fans! Ps. vooral de een-na-laatste klinkt in deze donkere dagen als een groot pluspunt…


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen met de waterbehandeling in jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier. • Afvallen
  Met zwemmen verbrand je veel calorieën! Een uur zwemmen levert je zo’n 500 calorieën op. Zeker voor al die mensen met goede voornemens die willen afvallen moet dit toch als muziek in de oren klinken.
 • Rechtop
  Van zwemmen krijg je een sterke core. Je natuurlijke corset wordt versterkt wat weer goed is voor je houding. En we weten allemaal hoe belangrijk een goede houding is.
 • Full body workout
  Met zwemmen train je alle spieren in je lichaam, in 1 keer. Voor een total body work out heb je dus niks nodig, behalve jezelf en het water.
 • Stressbestendig
  Zwemmen reduceert stress. Beweging in het water is een bewezen middel om mentale gezondheid én je humeur op te krikken. Hoe fijn is dat!

  Lees ook: Individualisering van de sport? Zo houd je banenzwemmen leuk!

 • Flexibiliteit
  Zwemmen is dé sport om je flexibiliteit te verbeteren. Door de druk van het water is het een sport met lage impact op je gewrichten en spieren. Je spieren ontspannen dus ook, en dat terwijl je traint. Het is een perfecte manier om de verzuring en stijfheid van je loop- of krachttraining ‘weg te spoelen’.

 • Weg ochtendhumeur…
  Last van een ochtendhumeur? Als je ’s morgens gaat zwemmen ben je gelijk wakker, je staat meteen ‘aan’. Het water, het ‘doorkomen’, de beweging… Of je nu een ochtendmens bent of niet, een ding is zeker: de dag is begonnen. Eigenlijk gaat er niets boven wakker worden met een duik in het water. Heel fijn voor diegene die daar vooral deze tijd wat last hebben van een ochtendhumeur :-)

 • Iedereen kan het
  En tot slot, we kunnen het niet vaak genoeg zeggen: zwemmen is voor iedereen! baby’s, senioren, fanatiekelingen, recreanten, voor revalidatie of preventie. Kortom: voor jong en oud. Eenmaal in het water wordt je lichaam niet alleen gewichtsloos, maar ook leeftijdsloos. Misschien is dit wel de enige sport die je een levenslang kunt beoefenen.

Met dank aan Glow Mag.nl, een online magazine voor een healthy & happy lifestyle en ook te volgen via facebook, twitter en instagram.


advertentie

VDH Watertechnology