10 oktober ZwembadBranche Dag

Nationale Sportweek: Merwestein organiseert coronaproof programma

Deze week vindt de NOC*NSF Nationale Sportweek plaats. Tot en met zondag wordt er door het hele land aandacht besteed aan het belang van sport en bewegen. Meer dan ooit is deze week nu nodig omdat zeker de afgelopen tijd is gebleken hoe onmisbaar sport is voor onze gezondheid en weerbaarheid. Het doel van de sportweek is om mensen te enthousiasmeren en te stimuleren om te gaan bewegen. Om te laten zien dat iedere Nederlander elke dag op een manier kan bewegen die hem of haar het beste past. Onder het motto ‘sport doet iets met je’ wil men iedereen aansporen om in beweging te komen. Op welke manier dan ook. Zoals bijvoorbeeld zwemmen!

Buurtsportcoaches

Nieuwegein is host city van de NOC*NSF Nationale Sportweek 2020, samen met andere host cities Emmen en Eindhoven. Dit betekent dat Nieuwegein deze week in de spotlights staat op het gebied van sport en bewegen. En dat betekent natuurlijk ook dat Sport- en Evenementencomplex Merwestein een bijdrage levert. Met een grote sporthal en een uitgebreid zwembad is Merwestein een toonaangevende locatie op sport- en beweeggebied in Nieuwegein en bekend in de regio. Geoffrey van der Boom, Marketing & Communicatie Verbindion, ziet het dan ook als een kans om door actief mee te doen aan de Nationale Sportweek een bijdrage te kunnen leveren aan de gezondheid van de inwoners van Nieuwegein.“Wij ondersteunen SportID Nieuwegein in de organisatie van de Nationale Sportweek.Om dit te kunnen doen is er goed overleg geweest met de buurtsportcoaches van SportID Nieuwegein. Samen is er gezocht naar verbinding op de thema’s die centraal staan in deze Sportweek. Uiteraard is bij alles gekeken hoe we het coronaproof konden maken.”  


Ben jij op zoek naar een leverancier van waterspeeltoestellen? 👉 Klik hier.Rad van fortuin 

De activiteiten in deze sportweek worden op verschillende locaties georganiseerd, waaronder het sportcomplex. “Zo werd er afgelopen zondag op ons achterterrein de Sport & Voeding dag georganiseerd waar wereldkampioen kickboksen Rico Verhoeven, judoka Roy Meyer en shorttrackster Yara van Kerkhof bij aanwezig waren.” In onze sporthal werd een uniek beweegplein georganiseerd, waarbij sport en bewegen voor iedereen toegankelijk was gemaakt.” Naast het gebruik van onze, accommodatie doet zwembad Merwestein ook actief mee aan andere onderdelen. “Afgelopen maandag stonden we op de ‘Ouderendag’ met ons Rad van Fortuin op de beleefroute voor ouderen. We gaven advies over bewegen in het water en het aanbod wat we in Merwestein organiseren voor deze doelgroep. Ook gaven we met het Rad van Fortuin gratis zwemkaartjes en kaartjes Fifty-Fit weg. Verder zijn er tijdens de scholendag zwemclinics georganiseerd en op de BeActive Night gingen we los door discozwemmen te organiseren voor de jongere doelgroep.”  

Coronamaatregelen

Van der Boom laat weten dat het nog wel een uitdaging was om de Nationale Sportweek corona proof te organiseren. “COVID-19 levert logischerwijs beperkingen op. Het originele programma moest volledig worden omgegooid worden. Van recordpogingen tot (sportieve) bijeenkomsten, alles moest omgevormd worden naar een programma dat voldoet aan de landelijk RIVM richtlijnen en de regionale COVID-19 maatregelen. De welbekende anderhalve meter afstand, de beperkte groepsgrootte, alle extra hygiëne maatregelen en verplichte aanmelding zijn enkele voorbeelden. Uiteraard is het wel gelukt en hebben we creatieve oplossingen bedacht. De slogan is niet voor niets: ‘Verbindion/SportID/Merwestein’ maakt het mogelijk. We hebben binnen de geldende maatregelen, en in overleg met de gemeente, een programma weten te organiseren waarmee we ook in coronatijd sport- en bewegen kunnen ervaren, vieren en beleven.


advertentie

VDH Watertechnology