23 april ZwembadBranche Dag Belgie

Reactie Nationaal Platform Zwembaden | NRZ op ontuchtzaak zwemschooleigenaar

Sinds maandag 15 juni 2009 komt er informatie naar buiten over de ontuchtzaak rond de zwemschooleigenaar uit ‘s-Hertogenbosch. Het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ, het branche-instituut voor de zwembadbranche in Nederland, is zeer geschokt door dit incident.
Zwemles is verankerd in onze cultuur. Vrijwel ieder kind gaat vanaf jonge leeftijd op zwemles en het zwemdiploma is het eerste diploma in het leven van een kind. Bij het beroep van zwemonderwijzer zijn het bieden van veiligheid en het geven van vertrouwen van essentieel belang. Dit vertrouwen mag op geen enkele wijze worden geschonden.
Het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ pleit ervoor om ouders de mogelijkheid te bieden de zwemles te kunnen volgen. Zo kunnen zij de vorderingen van hun kinderen zien, voelt het kind zich veiliger en, in het kader van dit incident, kunnen ouders zien hoe er met hun kinderen wordt omgegaan.
Het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ start intern een discussie om te kijken hoe dit soort incidenten in de toekomst zoveel mogelijk voorkomen kunnen worden. We onderzoeken de mogelijkheden om te komen tot bijvoorbeeld een protocol, gedragscode of verklaring omtrent gedrag. Deze opties worden de komende periode goed onderzocht, waarbij gekeken wordt naar bestaande procedures in bijvoorbeeld het onderwijs. Dit draagt bij aan het vertrouwen van ouders in het zwemonderwijs en wij zullen er alles aan doen om dat vertrouwen te versterken.

Namens bestuur en directie van het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ,


Ben jij op zoek naar een (nieuw) leerlingvolgsysteem voor jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.Mervyn Stegers
Voorzitter

Kijk voor meer informatie op www.npz-nrz.nl

(Bron: Nationaal Platform Zwembaden | NRZ)

4 gedachten over “Reactie Nationaal Platform Zwembaden | NRZ op ontuchtzaak zwemschooleigenaar

 1. ik ben zelf een zwemonderwijzerres en ik vind het heel erg wat er is gebeurt. geef zelf al twee jaar geen zwemles meer kwam een ander pad tegen ik mis het best wel en daarom zou ik mijn willen in zetten om deze mensen te helpen
  een lieve groet Elly van Beek-Koeleijn

 2. Deze schoft maag nooit meer een beroep uitoefenen waarbij kinderen zijn betrokken.
  Ouders bij de zwemles, nee a.u.b. niet.
  Het lijkt nu net of zwemonderwijzers onbetrouwbaar zijn, dank u wel.
  Ouders aan het bad, velen bemoeien zich dan met de zwemles.
  En…. er zijn maar zat kinderen die je moet beschermen tegen de overdreven prestatiedrang van hun ouders.
  Er is meer rust als ouders niet aanwezig zijn tijdend de lessen.
  Stel je voor, op school, de ouders in de klas, dan komt er van het onderwijs niets meer terecht.
  Je zal nooit kunnen voorkomen dat er misbruik wordt gemaakt van mensen (kinderen)
  Denk aan misbruik in de gehandicaptenzorg, kerken enz. enz.
  Het is erg belangrijk dat ouders hun kinderen goed blijven observeren.
  Meestal merk je al vrij snel als er iets aan de hand is.
  Tja en dan de laksheid overheid nog.

 3. Jammer genoeg gebeurt misbruik van kinderen in alle lagen van de bevolking en de mensen die zich daartoe verlagen bekleden ook allerlei functies. Overbodig te zeggen dat het schandalig is dat dit ook in ons (mijn) vakgebied voorkomt.
  Daar waar de lesgever alleen met de leerling is en uit het zicht van anderen, is het misschien raadzaam om procedures / protocollen aan te passen of op te stellen, maar laten we aub niet doorslaan.
  In het overgrote deel van de zwembaden wordt tegelijk lesgegeven aan meerdere groepen met meerdere lesgevers in elkaars zicht en ook is er in de meeste gevallen de mogelijkheid om je eigen kind vanaf de tribune, het restaurant of een andere plaats te volgen.
  Ouders aan de badrand is naar mijn mening niet de oplossing, het zal de aandacht voor de les en daaraan gekoppelt het resultaat negatief beinvloeden en dat is toch ook niet wat we willen.

Reacties zijn gesloten.