Uw mening was altijd al belangrijk, maar met de komst van de nieuwe site kunt u direct meepraten over het laatste nieuws in de branche. U kunt op elk bericht reageren. Artikelen waar veel om is te doen zullen wij extra aandacht geven in de eerst komende gedrukte uitgave. Op deze manier krijgt het nieuws direct de beleving mee die leeft in de branche.
Het ligt voor de hand dat de discussie rondom de ontuchtzaak rond de zwemschooleigenaar uit ‘s-Hertogenbosch erg leeft zowel binnen als buiten de zwembadbranche. Nationaal Platform Zwembaden | NRZ heeft intern een discussie gestart hoe dit soort incidenten in de toekomst zoveel mogelijk voorkomen kunnen worden. Wij willen u nu alvast uitnodigen om met collega’s te discussiëren over deze situatie.
Natuurlijk is het een klap in ons aller gezicht, wat er gebeurd is bij de zwemschool van Benno L. Als zwemschooleigenaar ga je nadenken: hoe doen wij het? Kan het beter? Kunnen we zulke uitwassen (vooral in onze zwemschool) voorkomen? Ik ben blij dat de Nationale Raad en ook jullie er veel aandacht aan besteden.
Hoe gaat het bij ons?
Bij ons is openheid. Vanuit de kantines kan iedereen zien wat er gebeurt. Daar hebben we bewust voor gekozen. Het werkt zowel voor de kinderen als voor de instructeurs stimulerend. Ouders mogen, na afspraak, ook een les in de zwemzaal bijwonen.
Wat er bij ons nu gaat veranderen, n.a.v. de gebeurtenissen, is dat ik van iedereen (inclusief mezelf) een “Verklaring Omtrent het Gedrag” in een map doe, ter inzage voor de ouders.
Ik zal deze discussiepagina nauwlettend volgen, wellicht kan ik door de deelnemers nieuwe ideeen opdoen.
Ik ben het met Meia eens, openheid van zaken tijdens de zwemlessen.
Bij ons mogen ouders vanaf het balkon alle zwemlessen volgen.
Maar kan meteen een belemmering zijn van de spontaniteit van de lesgevers, je voelt je toch bekeken ( vooral als mannelijk personeel) en denkt 2 keer na hoe je een kind tactiel gaat begeleiden. Dat zal ook wel weer slijten, gelukkig!
Het maken van foto’s of filmpjes mag alleen na goedkeuring van de ouders. Het bewijs van goed gedrag gaat wat mij voorlopig nog iets te ver. Een goede screening van het personeel via hun(C.V.)is naar mijn mening een eerste vereiste.
Beste allemaal,
Wat er is gebeurd is vreselijk. Daar zijn veel ouders en kinderen bij betrokken en dan ook nog kinderen waarvan je je moet afvragen of zij ooit een signaal (hebben) kunnen geven over dat er iets niet in de haak zou zijn.
Wat betreft de verklaring van goed gedrag: staar je er niet blind op, als iemand het goed verborgen heeft kunnen houden en daardoor niet is
aangegeven/veroordeeld, krijgt ie gewoon de verklaring. Het is extra, maar kan niet in de plaats van inderdaad een goede screening en bellen van vorige werkgevers en hun input ook serieus nemen. En dan goed in de gaten blijven houden en opmerkingen van collega’s en ouders serieus nemen. (daarnaast: controleer even of je dit zomaar aan ouders mag laten zien in het kader van de privacy van je werknemers, al lijkt het geen kwaad te kunnen, er staat meer informatie op dan alleen de naam)
We liggen als beroepsgroep even nadrukkelijk onder een vergrootglaasje, door alle media-aandacht is daar even niks aan te doen. Openheid werkt naar mijn mening nu het beste, laat maar zien wat je wel (en niet) doet.
Bemoeizuchtige en pushende ouders aanspreken op hun gedrag en uitleggen wat je doet en waarom je het doet.
Je hebt een punt Heidi, wat betreft het ter inzage stellen van de VOG. Bij nader inzien zal ik de VOG’s in de PD’s van de medewerkers stoppen.
Als je bedenkt dat in het reguliere onderwijs altijd een VOG wordt gevraagd als een docent wordt aangenomen, lijkt het me juist in het zwemonderwijs geen overbodige luxe. Het zou wel eens kunnen zijn dat juist deze vorm van onderwijs (schaarse kleding) mensen aantrekt, die wij niet in onze zwemschool willen.