Dringend advies: mondkapjes in binnenruimtes zwembaden, niet tijdens zwemmen

Sinds het Kamerdebat van woensdag 30 september is er een breed draagvlak om te besluiten tot een eenduidig landelijk advies voor het dragen van mondkapjes in publieke binnenruimtes. Naar aanleiding van dit advies roepen ook de samenwerkende partijen in de zwembranche op om in hun (binnen)accommodaties gebruik te maken van niet-medische mondkapjes.

Dringend advies

Het betreft geen verplichting, maar is wel een dringend advies aan medewerkers en bezoekers. In een aantal gevallen is het dragen van een mondkapje niet goed mogelijk. Dit geldt bijvoorbeeld voor mensen die door een medische reden of andere beperkingen het mondkapje niet kunnen dragen. Ook tijdens het beoefenen van een sport is het dragen van een mondkapje meestal niet mogelijk. Dit geldt dus ook tijdens het zwemmen zelf.


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen met de luchtbehandeling in jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.



  • Waar moet het mondkapje op?
    Het advies is om de mondkapjes te dragen in alle binnenruimtes van de zwembaden. Zet het mondkapje op voor je het zwembad binnenkomt. Tijdens het zwemmen zelf hoef je geen mondkapje op.
  • Hoelang moet ik het mondkapje ophouden?
    Het advies is om mondkapjes zo lang mogelijk op te houden en niet steeds af te zetten. Belangrijk is: raak het mondkapje alleen aan met schone handen.
  • Wanneer wissel ik van mondkapje?
    Wissel en was mondkapjes vaak. Wegwerpmondkapjes draag je één keer en gooi je daarna bij het restafval. Stoffen mondkapjes was je na eenmalig gebruik op 60 graden.

Kijk voor meer informatie op www.water-vrij.nl. Bekijk ook de website van de Rijksoverheid voor alle actuele informatie: zoals bijvoorbeeld het nieuwsbericht over het dringend advies tot het dragen van mondkapjes en de veelgestelde vragen over het gebruik van mondkapjes.


advertentie

XS2 voor Zwembaden