Zwemmen voor geld: Swim to fight cancer 2018 groter dan ooit

Gisteren was de laatste ‘Swim to fight cancer’. Wat 1 juli begon in Giethoorn werd gisteren afgesloten in 4 gemeenten. In die periode hebben vele sportieve en gemotiveerde zwemmers gezwommen voor geld dat nodig is in de strijd tegen kanker. Maarten van der Weijden haalde al enorm veel geld op met zijn Elfstedenzwemtocht, het zwemmen in open water in een aantal gemeenten de afgelopen zomer heeft ook nog eens € 1.842.001,92 opgeleverd. De hoge opkomst voor deze evenementen zoals ook de Swim-In en de City Swim laat zien dat de populariteit van zwemmen -of je nu ervaren bent of gewoon een liefhebber- gekoppeld aan een goed doel toeneemt. Zoals Ferry Weertman al liet zien: ‘Athletes run, heroes swim’!

Foto: Swim to fight cancer

Groots evenement

Swim to Fight Cancer is een bijzondere zwemtocht van zo’n 2000 meter door natuurlijk buitenwater in een stad. Voorwaarde voor elke stad die meedoet is dat de zwemtocht zich afspeelt in een stads decor. Deze zomer konden in maar liefst zeven steden worden gezwommen voor kankeronderzoek. Vier jaar geleden is men begonnen in ’s-Hertogenbosch, een jaar later is het uitgebreid naar Dordrecht. In 2018 is het vervolgens uitgegroeid tot een evenement dat verspreid over Nederland plaatsvindt. Daarmee heeft het in korte tijd naam gemaakt, maar bovenal al veel geld opgehaald.

Zwemmen én strijden

Zwemmers kunnen tijdens dit zwemevent individueel of in teams zoveel mogelijk donaties ophalen voor Fight cancer, een stichting die fondsen werft voor wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie via KWF Kankerbestrijding. Op deze manier wordt mooi gebruik gemaakt van onze waterrijke omgeving en de scala aan zwemmogelijkheden om zwemmend geld op te halen voor het goede doel. Een op de drie Nederlands krijgt kanker en dat betekent dat ook heel veel Nederlanders in hun directe omgeving worden getroffen met deze ziekte. De zwemmers die het open water zijn ingesprongen hebben dan ook allemaal hun eigen verhaal en hun eigen motivatie. Maar zwemmen ze wel voor éen gezamenlijk doel: Love life, fight cancer.

Lees ook: ‘Athletes run, heroes swim’

Onderzoek

Fight cancer is een jonge en eigenzinnige stichting voor jongvolwassenen die fondsen werft voor KWF Kankerbestrijding. Onder het motto ‘Love life. Fight cancer’ laten zij zien dat de strijd tegen kanker resultaat oplevert en inspireren zij mensen om mee te doen. Fight cancer wil jonge mensen bewust maken van de noodzaak van kankerbestrijding, ze betrekken bij de strijd tegen kanker en vooral: aansporen tot actie. De opbrengsten van Fight cancer gaan via KWF Kankerbestrijding naar wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie.
VDH Watertechnology