15 oktober ZwembadBranche Dag

Swim-in: zwemmen door de Leidse grachten voor het goede doel

Op vrijdag 29 juni wordt voor de achtste keer de Swim-in Leiden georganiseerd. In de Witte Singel gaan zwemmers de sportieve strijd met elkaar aan. Ervaren wedstrijdzwemmers of enthousiaste baantjestrekkers of zwemliefhebbers die van een uitdaging houden zijn van harte welkom om een duik te nemen. Samen met andere City Swims neemt hiermee de populariteit van het openwater zwemmen toe. Voor zwembaden ook een mooie kans om hier op mee te liften.

Goede doel

Al 8 jaar zet de Swim-in samen met Speedo Nederland en de KNZB een professionele zwemevenement neer voor wedstrijdzwemmers, triatleten én recreatieve zwemmers. Iedereen vanaf 12 jaar mag meezwemmen én geld ophalen voor het goede doel. Dit jaar is hospice Xenia het goede doel, een huiselijke omgeving voor jonge mensen die intensieve verpleegkundige en medische zorg nodig hebben. Net als voorgaande jaren hoopt men met deze openwaterwedstrijd in de Leidse grachten weer veel geld op te halen.


Ben jij op zoek naar een leverancier van LED verlichting voor in jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.Lees ook: Tips voor zwemmen in het buitenwater

Hard zwemmen of rustig aan?

Hard zwemmen voor de prijzen of gewoon lekker zwemmen voor de prestatie, het kan allebei tijdens Speedo Swim-in Leiden. Er kunnen verschillende afstanden worden gezwommen. Van 250, tot 1000 en 3000 meter en voor zowel mannen, vrouwen als jongeren en senioren. Alleen voor de wedstrijdonderdelen mogen er tijden worden geregistreerd en een een klassement worden opgemaakt. Voor de zwemmers van de prestatietocht loopt er een tijdklok mee. Ook triatleten zijn van harte welkom. Mocht je als NTB-lid deel willen nemen aan deze wedstrijd, dan moet je via het NTB-bondsbureau een KNZB-startvergunning aanvragen.

Waterkwaliteit

Natuurlijk is de kwaliteit van het water in de Singel niet gelijk aan de kwaliteit van het water in een zwembad. Maar het kan zeker voldoende zijn voor de Swim In. Het Hoogheemraadschap Rijnland test de waterkwaliteit voorafgaand aan het evenement. Blauwalg, bacteriën en andere microscopische bedreigingen moeten onder de drempelwaarden blijven, anders staat de KNZB het niet toe om te zwemmen. De afgelopen jaren voldoet het water in bijna de gehele Leidse binnenstad – ook de Witte Singel – ruim aan alle normen.

Kijk voor meer informatie op de website van Swim-in Leiden


advertentie