Zo wordt zwemmen ‘appeltje-eitje’

Met één lidmaatschap verschillende sporten beoefenen. Geen gedoe met abonnementen waar je aan vastzit, maar dat doen waar je op dat moment zin in hebt. Dat was het idee achter OneFit, bedacht door Serge Brabander en voormalig basketbalspeler Camille Richardsonen. Eén dienst die toegang geeft tot meerdere sportaanbieders voor een vast bedrag per maand, het bleek een gat in de markt. Brabander zelf noemt het een snoepwinkel. Fitness, yoga, wellness: het kan allemaal. En ook nog eens reserveren en inchecken met een app. Bewegen, en dus ook zwemmen, wordt volgens Brabander zo een ‘appeltje-eitje’.

Banenzwemmers

OneFit bestaat sinds 2012 en is inmiddels uitgebreid naar Duitsland. Het concept lijkt dus aan te slaan. Eén van de sporten die je kunt doen is uiteraard zwemmen. Het zou dus een interessante samenwerking kunnen zijn voor zwembaden. Sportfondsen Amsterdam-Oost heeft zich ook aangesloten. Maar wat zijn hun ervaringen? Leo de Haas (manager): “Gelukkig hebben wij de luxe dat wij niet veel water meer over hebben voor banenzwemmers. Reden voor ons om goed te kijken naar de samenwerking. Maar wij zagen al vrij snel veel voordelen, het speelt in op een duidelijke hedendaagse behoefte. Lekker gaan sporten waar je wil, in welk zwembad je wil én boeken en inchecken middels een app is wat de gast vraagt en dat willen wij natuurlijk dan ook graag bieden.”


Ben jij op zoek naar een (nieuw) leerlingvolgsysteem voor jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.Lees ook: Zwemmen is een manier om fit te blijven, te ontspannen en plezier te hebben: nog vragen?

Amsterdamse bluf

Met wat Amsterdamse bluf en arrogantie is Sportfondsen Amsterdam-Oost de onderhandelingen ingegaan en zijn er goede afspraken gemaakt. “Leden van OneFit kunnen enkel en alleen banenzwemmen en per uur zijn er maximaal 5 plaatsen beschikbaar. Men moet dus van tevoren reserveren en vol is vol.” Maar, wat levert het op? “We merken dat de leden van OneFit er volop gebruik van maken. Je ziet vaak zelfs al dat men één tot twee, en soms drie weken, van tevoren al een baan reserveert. Om het concreet te maken, op dit moment ontvangen wij via OneFit gemiddeld 300 tot 400 leden per maand.”

Tevreden

Daarnaast is De Haas ook zeker tevreden over de verdere samenwerking. “De betaling van de facturen is altijd correct, hetgeen zeker ook belangrijk is, en een no-show wordt ook gedeeltelijk betaald.” Of De Haas het andere zwembaden kan aanraden? “Ik kan OneFit zonder meer adviseren, ik denk alleen wel dat het vooral aantrekkelijk is in de grote steden.” Naast OneFit werkt Sportfondsen Amsterdam-Oost samen met Gym pass en met Stay-all-fit waarbij medewerkers bij de aangesloten accommodaties onbeperkt kunnen sporten. “Hoewel wij niet mogen klagen over het aantal bezoekers, zijn dit soort samenwerkingsverbanden voor ons absoluut een mooie aanvulling.”


advertentie