27 maart ZwembadBranche Congres

Werken met millennials: praktische tips voor werkgevers en werknemers

Sterk verbonden met technologie, groot verlangen naar zingeving en grote behoefte aan autonomie en flexibiliteit. Herkenbare kenmerken van de millennial generatie. Merk jij een generatiekloof en wil je weten hoe je het beste kunt werken met de deze generatie? Dan is het boek Werken met Millennials van Thijs Launspach een absolute aanrader. Met praktische tips en inzichten wordt beschreven hoe je het beste uit deze generatie kunt halen. Of je nu een manager, HR-professional of collega bent, dit boek helpt je om samen te werken aan een succesvolle toekomst.

Kenmerken en karakteristieken

Thijs beschrijft millennials als de generatie die is geboren tussen 1980 en 2000 en is opgegroeid in een tijdperk van digitalisering, globalisering en verandering. Uiteraard gaat het om een diverse groep en is er niet één standaard profiel voor deze generatie. Wel zijn er volgens de auteur bepaalde kenmerken en karakteristieken die vaak voorkomen bij millennials, zoals bijvoorbeeld een grote behoefte aan vrijheid, autonomie en persoonlijke ontwikkeling. Ook hechten zij vaak veel waarde aan zingeving en duurzaamheid en zijn ze erg gedreven om hun doelen te bereiken. Hieronder enkele specifieke kenmerken van millennials:


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen met het schoonmaken en schoonhouden van jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier. 1. Digital natives: Millennials zijn opgegroeid in een tijdperk van digitalisering en zijn vaak meer bekend met technologie dan oudere generaties.
 2. Flexibel en wendbaar: Millennials zijn gewend aan verandering en zijn daardoor vaak flexibel en wendbaar in hun werk.
 3. Work-life balance: Millennials hechten veel waarde aan een goede balans tussen werk en privéleven.
 4. Zingeving: Millennials zijn vaak op zoek naar zingeving in hun werk en hechten veel waarde aan een betekenisvolle baan.
 5. Persoonlijke ontwikkeling: Millennials willen zichzelf graag blijven ontwikkelen en vinden het belangrijk dat hun werk hen deze mogelijkheden biedt.
 6. Duurzaamheid: Millennials zijn vaak bewust bezig met duurzaamheid en hechten waarde aan een duurzame werkgever.
 7. Feedback: Millennials vinden het belangrijk om feedback te krijgen op hun werk en willen graag weten waar ze staan en wat ze kunnen verbeteren.
 8. Autonomie: Millennials hechten veel waarde aan autonomie en vinden het belangrijk dat ze zelf kunnen bepalen hoe ze hun werk doen.

Lees ook: Max of Cool Guy: wie is jouw collega?

Tips voor werkgevers en werknemers

In het boek Werken met Millennials wordt niet alleen inzicht gegeven in de karakteristieken van deze generatie, maar het biedt ook praktische tips voor zowel werkgevers als werknemers om het beste uit de samenwerking te halen. Om zo als werkgever én werknemer beter in te kunnen spelen op de behoeften en karakteristieken van de Millennial-generatie.

Voor werkgevers:

 • Zorg voor een open communicatie: Millennials zijn opgegroeid in een tijdperk waarin communicatie en informatievoorziening altijd en overal beschikbaar is. Het is daarom belangrijk om als werkgever een open communicatielijn te bieden, waarbij er regelmatig feedbackmomenten zijn en er ruimte is voor vragen en opmerkingen.
 • Bied autonomie en flexibiliteit: Millennials hebben vaak behoefte aan autonomie en flexibiliteit in hun werk. Dit kan bijvoorbeeld door het aanbieden van thuiswerkmogelijkheden, flexibele werktijden en de mogelijkheid om eigen projecten te initiëren.
 • Zorg voor zingeving: Millennials vinden het belangrijk om te werken aan doelen die bijdragen aan een betere wereld en willen graag het gevoel hebben dat ze een verschil maken. Het is daarom van belang om als werkgever te laten zien hoe het werk bijdraagt aan een groter doel, zoals bijvoorbeeld duurzaamheid of maatschappelijke relevantie.

Voor werknemers:

 • Wees proactief: Millennials zijn vaak erg gedreven en willen graag zelf initiatief nemen. Het is daarom goed om als werknemer proactief te zijn en met ideeën te komen voor nieuwe projecten of verbeteringen.
 • Zorg voor persoonlijke ontwikkeling: Millennials zijn vaak op zoek naar persoonlijke groei en ontwikkeling. Het is daarom belangrijk om als werknemer aan te geven wat je graag wilt leren en te investeren in trainingen of opleidingen.


advertentie

Dewi Online