Max of Cool Guy: wie is jouw collega?

Hokjesdenken, het is zo fout maar soms ook heel fijn. Want het maakt het af en toe ook makkelijk. We zijn natuurlijk allemaal anders, maar hoe leuk is het om daar dan toch af en toe een stempel op te zetten. Helpt soms ook om even wat beter naar jezelf te kijken. Dus bij deze, geïnspireerd op een artikel in de Volkskrant even jouw collega’s – maar het kunnen ook klanten zijn- in hokjes. En herkenbaar? Ps. we schrijven hier in de hij-vorm, maar uiteraard geldt dit ook voor vrouwen.


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen met de waterbehandeling in jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.De betweter: Max
De wijsneus weet gewoon altijd alles beter en steekt het ook niet onder stoelen of banken: er is geen andere waarheid. En zeker niet jouw waarheid. Hij moet ook altijd winnen, voor hem is het vaak een strijd ook al jij dat zelf niet zo ziet. Of het nu gaat om een work out, zwemles, het bijhouden van de ledenadministratie of jouw verbouwing: Max weet het beter. En herken jij geen van jouw collega’s hierin? Ai, dan ben je het misschien zelf.

De cool guy
Iedereen kent hem wel, de hippe gast bij wie alles lukt. Een nieuwe work out? Geen probleem, een blik en hij heeft het onder de knie. Wat nou oefenen en uittesten. Vervelende zwemouders? Een keer gesproken en er is gelijk een klik. Maar dan ook met iedereen. Hij klaagt verder nooit en is de lieveling van de manager. Maar erger nog, ook van alle bezoekers, iedereen begroet hem.

De man met de baard
De man met de baard – niet verwarren met de hipster- wordt gezien als het tegenovergestelde van de jonge hond. Misschien zie je hem niet zo vaak in het zwembad maar eerder als collega. Deze man weet dingen, waar jij en je collega’s het bestaan niet van afweten. Hij heeft ook alles al meegemaakt. Nieuwe trends, het is volgens hem eerder een hype die weer overwaait. Hij heeft het al zo vaak zien komen en vooral ook weer zien gaan.

De zweverd
Oftewel: de inspirator. Alles gaat zoals het gaat en heeft vooral zo moeten zijn. Voor alles is een verklaring, ook als het niet te verklaren valt. Woorden als energie, balans, innerlijke rust zijn hem niet onbekend. Hoewel een dergelijk rustpunt tussen alle andere collega’s absoluut een aanrader is, kan het soms net even te veel zijn. Maar gelukkig mag je dit ook vinden van de zweverd. ‘Wees wie je bent’ is namelijk zijn lijfspreuk. En daarin heeft hij natuurlijk helemaal gelijk.


advertentie

E.B.T.C.