Toe aan inspiratie? Volg workshops op de ZwembadBranche Dag!

Na drie jaar wachten is het nu nog maar twee weken! Het aftellen is echt begonnen. Eindelijk ontmoet je weer heel veel collega’s én exposanten die je bijpraten op het beursplein. Maar natuurlijk zijn er zoals altijd ook workshops over actuele thema’s. In één van de workshops wordt dieper ingegaan op hoe je zorgt dat kinderen niet alleen zwemveilig zijn, maar hun hele leven blijven. Ook is er aandacht voor duurzame inzetbaarheid van personeel, zeker ook van belang nu met de personeelstekorten. En er is nog veel meer. Dus ben jij toe aan inspiratie? Kom dan 11 oktober naar de ZwembadBranche Dag!


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen met de luchtbehandeling in jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.Een leven lang zwemveilig: hoe dan? | Mandy van der Weijden (Zwemanalyselab Windesheim Zwolle)

Bij zwemmen gaat het om meer dan het leren van de vaardigheden. Net zo belangrijk is de perceptie van de vaardigheden en het onderkennen van de risico’s. Leert een kind dat ook? Traditioneel hanteert het zwemonderwijs lesmethoden waarin door herhaald oefenen in stilstaand water een ideaaltypische zwemtechniek wordt nagestreefd. Maar we weten inmiddels dat de geleerde zwemvaardigheden hiermee slecht beklijven. Hoe realiseren wij nu duurzame veranderingen in water- en zwemvaardigheden die behouden blijven in andere wateromgevingen? Mandy van der Weijden doet hier al langer onderzoek naar en recent is zij bij de UvA gestart met haar promotieonderzoek. Hierin vergelijkt zij huidige traditionele lesmethoden met alternatieve methoden die aansluiten bij de nieuwste wetenschappelijk inzichten over het leren van bewegingsvaardigheden. Graag deelt zij haar bevindingen en vertelt zij over haar onderzoek, maar zij is ook op zoek naar interessante inzichten die haar onderzoek verrijken en er uiteindelijk voor zorgen dat kinderen niet alleen zwemveilig zijn, maar hun hele leven blijven.

Lees ook: ZwembadBranche Dag 2022: eerste workshops bekend

Lees ook: Nog meer workshops: welke volg jij op de ZwembadBranche Dag 2022?

Hoe stuur je op werkgeluk? | Joost Gerrits (Sportservice De Vallei ) en Frank Brinkmans (Nationale-Nederlanden)

Dagelijks wordt er binnen de branche met zwemliefhebbers gewerkt aan een gezonder en vitaler leven. Maar hoe zit het eigenlijk met de medewerkers zélf: is er wel aandacht voor wie niet helemaal lekker in zijn of haar vel zit op het werk? Hoe belangrijk is werkgeluk en wat verstaan wij er eigenlijk onder? Wat betekent dit voor mens en organisatie? En hoe kan je aan werkgeluk werken om nog (werk)gelukkiger te worden? In deze workshop krijg je inzicht en inspiratie over het belang van werkgeluk voor de (duurzame) inzetbaarheid van jou en je collega’s. Frank Brinkmans is regisseur Duurzame Inzetbaarheid en Werkgelukdeskundige bij Nationale-Nederlanden en wordt bijgestaan door Joost Gerrits die werkzaam is bij Sportservice De Vallei als beleidsadviseur. Samen staan zij stil bij de (wetenschappelijke) achtergronden, het Huis van Werkvermogen en de vertaalslag naar de praktijk. Een mooie coproductie van twee mensen met een passie voor werkgeluk, waarna je heel anders gaat kijken naar de klassieke aanpak van functionerings- en beoordelingsgesprekken. 

Gratis aanmelden

De ZwembadBranche Dag vindt plaats op dinsdag 11 oktober 2022 van 09:00-16:00 uur. Toegang tot de beursvloer en alle workshops is bij voorregistratie gratis. Let op! De ZwembadBranche Dag zal plaatsvinden op een nieuwe locatie, de Midden Nederland Hallen in Barneveld.


advertentie

E.B.T.C.