15 oktober ZwembadBranche Dag

Kennis opdoen? Volg deze sessies op het ZwembadBranche Congres

Je wil je graag laten inspireren, tot nieuwe inzichten komen en bijpraten met collega’s. Het is een tijd waarin de branche staat voor veel uitdagingen, maar je ziet ook kansen en wil ideeën opdoen. Herkenbaar? Tijdens het ZwembadBranche Congres kun je naast een inspirerend plenair programma met Arjan Erkel, Jeanne Bakker en Max van den Burg ook weer kennis opdoen door een aantal praktijkgerichte sessies te volgen. Welke sessies kies jij?

Van benchmark naar verduurzamen
Het is natuurlijk belangrijk om je eigen koers te varen. Maar af en toe kan het geen kwaad om een kijkje over de schutting te nemen, samen weten we altijd nog meer dan alleen. Door het delen van gegevens kan het presteren van de accommodatie tegen het licht worden gehouden en is ook inzichtelijker waar nog verbetering mogelijk is. Er valt altijd wel iets van anderen te leren in de regio, maar zeker ook daarbuiten. Chris Jaasma is oprichter van 3Ben, een bureau dat zich richt op benchmark en advies voor sportaccommodaties waaronder zwembaden. Na drie jaar is er nu weer een benchmark voor zwembaden, voor zowel het energieverbruik als de kostprijsberekening. Meer dan 150 accommodaties hebben deelgenomen en geven bestuurders en exploitanten daarmee een mooi overzicht van de exploitatie van zwembaden, maar zeker ook van de mogelijkheden om te verduurzamen. Met zijn 45 jaar ervaring in de branche, waarvan 15 jaar als accommodatie adviseur, en de cijfers uit deze benchmark kan Chris je goed vertellen waar nu de kansen liggen om te verduurzamen.


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen bij het verduurzamen van jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.Risicoanalyse hygiëne en veiligheid in de praktijk
Geruime tijd is gewerkt aan een nieuwe Omgevingswet, de wet zelf is echter nog niet in werking getreden. Nadat de wet meerdere malen is uitgesteld, staat 1 januari 2024 nu op de planning. De wet heeft grote gevolgen voor de zwembranche, zo moeten zwembaden straks een risicoanalyse en beheersplan opstellen inzake gezondheid en veiligheid van gebruikers. Maar hoe pak je dat aan? Welke risico’s moet je meenemen, hoe weet je of een risico te groot is, hoe weet je welke beheersmaatregelen het beste zijn en hoe weet je dat je niks bent vergeten? Vragen die vele zwembaden bezighouden, maar er zijn ook al antwoorden. On-Campus (zwembaden Windesheim Zwolle) heeft een eerste versie van de risicoanalyse en beheersmaatregelen operationeel en tijdens deze presentatie vertellen Maarten Keuten en Wouter de Haas over hun praktijkervaringen met de risicoanalyse hygiene en veiligheid met bijbehorend beheersplan. Wouter de Haas is directeur On-Campus en weet daarmee precies alle ins en outs en kan je zo exact vertellen wat je nog kunt doen totdat straks de Omgevingswet daadwerkelijk zal intreden.

Kijk hier voor de andere twee sessies ‘Werken aan werk gelukt werkt’ en ‘Branding: groeien als professional én als organisatie’

Ons congres is anders dan de meeste congressen in de zwembranche. Wij programmeren (bekende) sprekers die niet uit de zwembranche komen om je zo te laten inspireren met kennis en inzichten van buitenaf. Ook is ons programma filevrij, we starten om 7:00 met een ontbijt en sluiten we de dag rond 15:00 af met een netwerkborrel.

> klik hier < voor het programma en aanmelden


advertentie

XS2 voor Zwembaden