Teamdag: met elkaar leren én lachen

Soms is het moeilijk om even een pas op de plaats te maken. De waan van de dag maakt dat je eigenlijk altijd maar door gaat. Ook in het zwembad. Maar zo nu en dan is het goed om even met elkaar te kijken waar je staat en waar je naartoe wil. Ook bij Den Ekkerman staat er jaarlijk een teamdag op het programma. In deze blog vertelt Minette Lommers hoe de medewerkers van Den Ekkerman zo’n dag vooral met elkaar iets leren om dit vervolgens in de praktijk te kunnen toepassen.

De reis van de klant

Aan het begin van de dag stond de reis van de klant centraal. We zijn al jaren bezig met klantvriendelijkheid, maar ik wilde dat het personeel ook ens op een andere manier ging denken. Dus niet de opdracht geven om te lachen en om vriendelijk te zijn, maar je juist verplaatsen in de klant om zo te kijken wat wij kunnen verbeteren. Eerst gingen we in groepjes bedenken wat wij zelf verwachten van een vakantiepark. Daarna liet ik een filmpje zien van een bedrijf dat vooral gaat voor een WOW-ervaring bij de klant. Met deze WOW-ervaring in het achterhoofd mochten de groepen per onderdeel (recreatiezwemmen, zwemlessen, banen zwemmen) 5 dingen benoemen die voor onze klant belangrijk zij. Er kwamen goede ideeën uit, die wij ook zeker in de praktijk gaan brengen.


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen met de luchtbehandeling in jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.Communicatie

Vervolgens was het woord aan 1+1=3, zij verzorgen al enkele jaren een gedeelte van onze teamdag. Dit jaar was het thema ‘communicatie’. Na een kleine uitleg wat communicatie nu precies inhoudt en het besef bij iedereen dat je non-verbaal toch echt veel meer zegt dan verbaal, werden er door de begeleiders toneelstukjes opgevoerd. Allemaal heel herkenbaar voor iedereen. Bij elk stukje moesten wij opschrijven wat we zagen, hoe de communicatie verliep en wat er nog verbeterd kon worden. Uiteraard waren er ook hilarische en herkenbare stukjes bij, waardoor ook de lach bij dit onderdeel niet vergeten werd. Aan het einde mocht iedereen opschrijven wat hen het meeste bij was gebleven. Een zeer leerzame twee uur waar we nog steeds over praten.

Lees ook: Lekker in je vel op je werk? Gelukkig maar…

Promotie

Na het eten is het dan vooral tijd voor wat ontspanning en ook humor. Zeker net zo belangrijk omdat saamhorigheid en gezelligheid ervoor zorgt dat iedereen betrokken blijft. Reden dat het avondprogramma dan ook altijd licht en luchtig wordt ingevuld. Dit keer moesten we een promotiefilm maken van ons zwembad waarin in ieder geval ook de WOW-ervaring in terug moest komen. Het was een hele vrije opdracht: alles mag en kan. Dat deze opdracht uiteindelijk zoveel plezier, lol, samenwerking en gezelligheid zou opleveren had ik van tevoren niet bedacht. Om nog maar te zwijgen over het eindelijke resultaat: de filmpjes! Ze waren stuk voor stuk goed doordacht en bruikbaar om in de toekomst bij het zwembad een gelijksoortig iets op te nemen. Missie geslaagd dus. Moe maar zeer tevreden ging iedereen weer naar huis. Het was weer een waardevolle dag.


advertentie

VDH Watertechnology