Straks weer komkommertijd? 5 x inspiratie voor social media!

In de zomermaanden, ook wel bekend als de komkommertijd, kan het nog wel eens een uitdaging zijn om interessante content voor social media te vinden. Veel mensen zijn op vakantie en de dagelijkse gang van zaken is langzamer. Maar de komkommertijd hoeft geen periode van stilstand te zijn voor je social media strategie. Met een beetje creativiteit kun je je volgers blijven betrekken en je merk versterken.

Deze maanden bieden juist een kans om creatief te worden en je (potentiele) fans op een andere manier te betrekken. Hier zijn 5 ideeën om je social media strategie fris en boeiend te houden tijdens de rustige zomermaanden.


Ben jij op zoek naar een leverancier van waterspeeltoestellen? 👉 Klik hier.Lees ook: Grote social media schoonmaak? Zo verwijder je gemakkelijk oude posts!

 1. Achter de Schermen
 • Laat je volgers een kijkje nemen in het dagelijks leven van je team. Dit geeft een persoonlijk tintje en bouwt een band op met je publiek.
 • Deel updates over lopende projecten of voorbereidingen voor nieuwe producten of diensten. Dit houdt je publiek op de hoogte en creëert anticipatie.
 1. Hergebruik populaire content
 • Maak compilaties van je beste en meest populaire posts. Dit geeft nieuwe volgers de kans om je beste werk te zien en herinnert je huidige volgers aan waarom ze je volgen.
 • Deel throwback posts met hoogtepunten uit de geschiedenis van je bedrijf of herinneringen aan succesvolle projecten.
 1. Betrek je volgers
 • Start polls en enquêtes om feedback van je volgers te krijgen. Dit kan over van alles gaan, van productvoorkeuren tot wat voor soort content ze het liefst zien.
 • Moedig je volgers aan om hun eigen content te delen die gerelateerd is aan activiteiten in het zwembad. Deel hun bijdragen op je social media kanalen.
 1. Educatieve content
 • Maak korte, informatieve video’s of posts over activiteiten in het zwembad.
 • Deel inzichten en trends binnen de zwembranche. Dit toont je expertise en kan waardevolle informatie bieden aan je volgers.
 1. Fun Facts en trivia
 • Deel leuke weetjes en trivia gerelateerd aan je bedrijf of industrie. Dit kan educatief zijn én tegelijkertijd leuk.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met één van de Social Media Monteurs. 


advertentie

VDH Watertechnology