27 maart ZwembadBranche Congres

Grote social media schoonmaak? Zo verwijder je gemakkelijk oude posts!

Ken je dat? Een reactie op een bericht van Facebook dat je al 10 jaar geleden hebt geplaatst? Kan heel leuk zijn, maar is het niet altijd als het helemaal niet meer van toepassing is. Of verwarring schept onder je volgers. Snel verwijderen dus. Bij het verwijderen kom je alleen nog véél meer oude berichtjes tegen. In de laatste jaren heb je al flink wat gedeeld. Eén voor één verwijderen neemt veel tijd in beslag. De SocialMediaMonteur geeft tips over hoe je binnen no time je oude berichtjes kunt verwijderen. 

Facebook

Open Facebook op je computer en klik rechtsboven op de profielfoto. Klik vervolgens op ‘Instellingen en privacy’ en daarna op ‘Activiteitenlogboek’. Links zie je de knop ‘Je berichten’ staan. Klik hierop en je ziet alle berichten die je ooit hebt geplaatst. Vink de berichten aan die je wilt verwijderen en klik vervolgens op ‘Naar prullenbak verplaatsen’. Ta dá! Je profiel ziet er weer netjes uit.


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen met de waterbehandeling in jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.Instagram

Open de Instagram app, klik op de drie horizontale strepen rechtsboven en klik vervolgens op ‘Je activiteit’. Hier klik je op ‘Foto’s en video’s’ en vervolgens op ‘Berichten’. Hier kun je de berichten selecteren van oudste naar nieuwste. Klik rechtsboven op ‘Selecteren’ en vink de berichten aan die je wilt verwijderen.

Lees ook: Facebook Messenger Bots: laat de robot het werk doen!

Twitter

Op Twitter zelf kun je helaas niet meerdere tweets tegelijk verwijderen. Wel zijn er een aantal tools gemaakt door externe partijen om meerdere tweets tegelijk te verwijderen. Met bijvoorbeeld TweetDelete is het mogelijk om tot wel 3200 tweets tegelijk te verwijderen.

Of… archiveren

Let wel op! Verwijder niet al te fanatiek. De meeste social media-kanalen hebben ook een optie om de post te archiveren of onzichtbaar te maken. Hiermee kun je het bericht altijd nog terughalen en behoud je de statistieken.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van de SocialMediaMonteurs. 


advertentie

XS2 voor Zwembaden