Pakkende tekst en een aantrekkelijke afbeelding: simpel toch?

Op het eerste gezicht lijkt het misschien alsof succes op sociale media slechts een kwestie is van het hebben van een pakkende tekst, een aantrekkelijke afbeelding of een flitsende video. Maar schijn bedriegt. Achter deze ogenschijnlijk eenvoudige formule gaat een complexe wereld schuil. Succes op sociale media vereist een diepgaand begrip van het medium en een constant streven naar innovatie en betrokkenheid. Social Media Monteurs geven hierbij een paar tips.

Wat wil je met je online aanpak bereiken?

Jouw social media strategie begint altijd met het vaststellen van wat jij met social media wilt bereiken. Dit kunnen uiteenlopende doelen zijn, zoals: meer naamsbekendheid, verkoop van kaarten of abonnementen, verhogen bezoekersaantallen, meer traffic naar de website, werven van personeel, laten zien dat jij een zeer geschikte plek bent om te (leren) zwemmen. Al die doelen kun je met social media bereiken of ondersteunen, maar niet voor alles lukt dat op dezelfde manier. 


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen bij het verduurzamen van jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.Waar zit jouw doelgroep?

Stel je weet wat je wilt en je weet ook wie jouw doelgroep is. Weet je dan ook waar je ze online kunt vinden? En volgen ze jou al op die social media kanalen? Een belangrijke stap in social media activatie is namelijk het op zoek gaan naar relevante volgers en influencers voor jouw social mediakanalen. En dat is niet een eenmalige actie, daar ben je voortdurend mee bezig.  Tijdens het posten van berichten, maar ook op andere manieren. En per social media kanaal (Facebook, LinkedIn, X, Instagram, TikTok etc.) net weer anders. 

Lees ook: Grote social media schoonmaak? Zo verwijder je gemakkelijk oude posts!

Optimale inrichting van je kanalen

Als jouw social media kanalen goed en consistent zijn ingericht, helpen ze niet alleen om herkenbaar en vaker in de tijdlijnen van jouw volgers te komen, ze helpen ook om jouw algemene Google DNA te verbeteren. Je wordt in het algemeen beter vindbaar. Staan bij jouw kanalen alle instellingen goed, staan jouw profielfoto en omslagfoto er netjes op, is je bio compleet en voorzien van de juiste keywords? Zijn de kanalen onderling goed verbonden? 

Tien vragen

Pas dan is het tijd voor het echte werk… het posten van je berichten. Hoe ga jij te werk? Hier 10 vragen die je jezelf het beste eerst kunt stellen voor je gaat plaatsen:

  1. Bedenk je per dag wat je zal gaan posten? Of werk jij met een contentkalender en werk je naar events en belangrijke mijlpalen toe?
  2. Bied je jouw volgers op vaste tijden leuke/interessante content waardoor ze je trouw blijven volgen? 
  3. Heb je je bericht correct vertaald naar de verschillende social media kanalen? Is het wel geschikt voor alle kanalen?
  4. Is de SEO informatie op jouw website goed geregeld? Gaat de juiste afbeelding en slug mee in de posting? Is je domeinnaam geverifieerd? De social mediakanalen worden steeds strenger. 
  5. Heb je je online bagagedragers (hashtags, influencers) binnen handbereik als je je bericht gaat plaatsen?
  6. Is je beeldmateriaal tiptop in orde voor jouw posting? Heb je de juiste afmetingen voor het juiste kanaal?
  7. Ken je alle (steeds veranderende) mogelijkheden en onmogelijkheden van de verschillende tools? En weet je wat de verschillen zijn tussen gebruik van mobiel en computer voor je volgers en bij het posten? Is het misschien slimmer om via een story je volgers te attenderen op jouw content?
  8. Weet je welk tijdstip het beste is voor jouw volgers en jouw bericht? Misschien zijn jouw volgers ’s ochtends vroeg heel actief, maar is dat niet de beste tijd om jouw  specifieke bericht te posten… wat doe je? 
  9. Heb je je workflow in orde om te monitoren hoe de reacties zijn op jouw postings? En wat je dan doet? 
  10. Leer je van je postings wat jouw volgers leuk/interessant vinden en doe je daar iets mee in je toekomstige postings?

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van de SocialMediaMonteurs. 


advertentie

Splash Software