Save the date - ZwembadBranche Dag

Net geen tijd om nog even te eten voor het zwemmen? Neem een gezonde sport snack!

We moeten meer bewegen. Maar we hebben ook nog werk, onze hobby’s en we willen ook nog graag onze familie en vrienden zien. Tijd om uitgebreid te eten? Niet altijd. Als je moet racen naar het zwembad, schiet dat er wel eens bij in. Maar dat is niet goed. Bij een gezonde leefstijl hoort niet alleen bewegen, ook goed eten. Op Glow Magazine zag ik een aantal leuke ideeën voorbij komen voor gezonde snacks. lekker en altijd beter dan toch te bezwijken voor een candybar…

 • Appel met Hüttenkäse
  Een appeltje in stukjes, 50 gram Hüttenkäse erbij en klaar ben je! Een heerlijke snack waarbij je én carbs én proteïne én vetten binnenkrijgt in een prima verhouding. Het zoet van de appel en het hartig van de Hüttenkäse is een fijne combi!
  15 gram koolhydraten, 7 gram eiwit, 2 gram vet
 • Banaan met pindakaas en kaneel
  Banaan en pindakaas is een combi die nooit gaat vervelen. Of het nu op een rijstwafel of boterham is, of gewoon zo los. Snijd je banaan doormidden en halveer de helften in de lengte. Smeer ze dun in met pindakaas (totaal 15 gram) en strooi er nog lekker een snufje kaneel op. Snoepen maar!
  21 gram koolhydraten, 4 gram eiwit, 9 gram vet
 • Lees ook: Dit is waarom we echt meer moeten bewegen, zwemmen dus…

 • Barebells proteïnereep
  Perfect voor on the go, veel makkelijker (en lekkerder) wordt het niet! Als je veel onderweg bent is een kant-en-klare proteïnereep een perfecte uitkomst. Bijvoorbeeld de Barebells repen. Wat dacht je van smaken als Cashew Caramel, Salty Peanut, White Almond en de nieuwste Hazelnut Nougat.
  14 gram koolhydraten, 20 gram eiwit, 8 gram vet
 • Banaan vanille-choco smoothie
  Heb jij bruine bananen over die je niet zo gauw meer zo uit het vuistje eet? Vries ze in en maak er smoothies van. Dat gaat niet alleen verspilling tegen, maar zorgt er ook voor dat je een smoothie makkelijk mee kunt nemen en dat deze prima koud blijft. En een banaantje door de smoothie, geeft het net iets meer body krijgt en dan wordt het lekker zoet. Met een scoop van je favo vanille proteïnepoeder, plus een glas (200ml) cacao havermelk wordt het echt een traktatie.
  40 gram koolhydraten, 19,5 gram eiwit, 4 gram vet
 • Kvarg met frambozen
  Frambozen, wie is er niet gek op? In combi met vanille Kvarg (150 gram) is een half doosje (75 gram) frambozen nog eens een heerlijke snack vol proteïne ook. Héérlijk!
  16 gram koolhydraten, 17,5 gram eiwit, 1 gram vet

Met dank aan Glow Mag.nl, een online magazine voor een healthy & happy lifestyle en ook te volgen via facebook, twitter en instagram.
Interbad 2022