Leren van de fitnessbranche: hoe kijken zij naar de toekomst?

Fitness neemt toe aan populariteit, van de 12- tot 80-jarige Nederlanders doet 23% wekelijks aan fitness of aerobics. Populariteit van zwemmen daarentegen neemt af, zo’n 4% zoekt het zwembad op om te sporten. Is dit nu zorgelijk? Niet direct. Wel is het goed om hier wat mee te doen. En natuurlijk is het dan ook niet verkeerd om eens om ons heen te kijken. Fitness is een populaire sport, kunnen wij wat leren van fitnesscentra? Wij hebben natuurljk veel overeenkomsten: je kunt zowel individueel sporten als in groepen, zelfstandig of onder begeleiding. Hoe bereidt de fitnessbranche zich voor op de toekomst? Wil jij het weten, kom dan naar het ZwembadBranche Congres want daar vertelt Ronald Wouters (directeur NL Actief) er alles over.

Samen sterk

NL Actief, voorheen Fit!vak, is de branchevereniging van zo’n 1000 erkende en sport- en beweegbedrijven. Het doel van NL Actief is om de ontwikkeling, de kwaliteit, de maatschappelijke positie en het succes van de fitnesscentra verder te bevorderen en er zo aan bij te dragen dat meer mensen gaan bewegen. Men houdt zich bezig met het ontwikkelen en borgen van de kwaliteit. Daarnaast wil men het fitnesscentrum veranderen van stand-alone centrum naar een spil in het lokale sportaanbod. Hiervoor zoekt men naar samenwerking met de eerstelijnszorg, buurtsportcoaches, sportverenigingen. Tevens heeft men gewerkt aan een beweegprotocol om het bewegen, en dus ook fitness, meer op de kaart te zetten. Mooie voorbeelden die laten zien hoe je samen sterk en succesvol kunt zijn.


Ben jij op zoek naar een leverancier van waterspeeltoestellen? 👉 Klik hier.Naast een plenair programma zijn er uiteraard ook weer diverse workshops: welke workshops ga jij deze ZwembadBranche Dag volgen?

Voorbereiden op de toekomst

Drijvende kracht hierachter is Ronald Wouters, directeur NL Actief. Van jongs af aan speelt sport een centrale rol in zijn leven. De missie om mensen te inspireren hun levensstijl te veranderen en ze plezier te laten beleven aan bewegen is dan ook op zijn lijf geschreven. Met zijn kennis en ervaring, maar bovenal ook visie, brengt hij samen met andere partijen het bewegen onder de aandacht. Goed voor de samenleving en goed voor de fitnesscentra. Hoe maakt NL Actief dit mogelijk? Ronald Wouters vertelt tijdens het ZwembadBranche Congres hoe hij aankijkt tegen de toekomst en -nog belangrijker- hoe hij daar nu met NL Actief op inspeelt.

Wil jij van Ronald Wouters horen hoe de fitnessbranche zich voorbereidt op de toekomst? En ben jij ook benieuwd naar de toekomstvisie van André Kuipers en Richard van Hooijdonk? Meld je vandaag nog aan voor de ZwembadBranche Dag.


advertentie

Splash Software