Cupido actief in het zwembad: Happy Valentine!

Vier op de vijf Nederlanders van 15 jaar en ouder heeft naar eigen zeggen een serieuze liefdesrelatie. Opvallend: dit percentage is onveranderd ten opzichte van vijf jaar geleden. En dat is goed nieuws. Het hebben van een liefdesrelatie draagt niet alleen bij aan het geluk van mensen, het zorgt eveneens voor een gezondere leefstijl en bovendien leven gehuwden twee tot vier jaar langer dan ongehuwden. En waar ontmoeten wij de liefde van ons leven? Tijdens het sporten!

Cupido

Cupido is dus actief in het zwembad. Uit onderzoek van het Mulier Instituut blijkt dat sport een grote rol speelt op de liefdesmarkt. Eén op de zeven Nederlanders heeft weleens een serieuze relatie of affaire gehad via de sport. Voor verenigingsleden is dat bijna een kwart (23%) en mannen (15%) ontmoeten vaker iemand via de sport dan vrouwen (12%). Hoewel internet steeds populairder is geworden als plaats om een vaste partner te ontmoeten, vooral de Nederlanders van 20 tot 35 jaar ontmoeten hun huidige of laatste partner via internet, gaat dit niet ten koste van het vinden van een partner via bestaande sociale netwerken. Sociale ontmoetingsplekken zijn net zo vaak, of zelfs iets vaker, de plek waar de levenspartner wordt ontmoet.


Ben jij op zoek naar een leverancier van LED verlichting voor in jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.Lees ook: Samen zwemmen? Gezelschap en begeleiding motiveert om te bewegen

Geen kroeg maar zwembad

De kroeg en de discotheek heeft wel aanzienlijk moeten inleveren. Het uitgaansleven verliest terrein ten opzichte van het internetdating en ontmoetingsapps als Tinder. Maar de traditionele sociale kringen worden nog steeds gezien als ontmoetingsplaats voor de liefde van je leven. En daar hoort het zwembad natuurlijk ook bij. Zwemmen is dus niet alleen goed voor je gezondheid, maar ook voor je ‘levensgeluk’. En laten we eerlijk wezen, samen zwemmen is natuurlijk ook veel leuker dan in je eentje. En dus nog leuker is het om samen te zwemmen met je maatje. Geen wonder dat stelletjes langer en gezonder leven!


advertentie

E.B.T.C.