Richard van Hooijdonk – futurist & trendwatcher

Internet of Things, Sensors, Big Data, cognitieve computerchips die denken zoals we denken en voorzien wat we nodig hebben en iedereen een eigen robot. Is dit toekomstmuziek? Het klinkt misschien heel ver weg, maar dat is het niet. Zeker niet voor Richard van Hooijdonk. Hypercompetitie, globalisering en superconsumptie: het zijn allemaal megatrends die op ons afkomen. Waar wij niet omheen kunnen, maar zijn wij daar eigenlijk wel klaar voor? Richard van Hooijdonk geeft het verlossende antwoord.

Van Hooijdonk heeft als futurist & trendwatcher een scherp oog voor trends en ontwikkelingen. Hij ziet een inspirerende toekomst voor zich die het leven, werken en ondernemen drastisch gaat veranderen. En hij is er heilig van overtuigd dat de nieuwe technologie impact zal hebben op werkelijk alles wat we doen. Wil jij ook weten wat de toekomst brengt?

Tijdens het ZwembadBranche Congres gaat Van Hooijdonk in op veranderingen die zullen plaatsvinden op het gebied van economie, werk, maatschappij, technologie, media, marketing, ondernemerschap en wetenschap. Veranderingen die zowel ons werk- als privéleven zullen bepalen, of we het nu willen of niet. Een enerverende reis waarin je van de ene verbazing in de andere valt en waarmee Van Hooijdonk je op inspirerende wijze weet klaar te stomen voor de toekomst. Een verhaal over welke ‘skills’ je nodig hebt straks. Over hoe je de ‘nieuwe wereld’ kunt gebruiken om het zwembad naar de volgende fase te brengen. Maar ook over hoe inspirerend leiderschap er in de toekomst uitziet. Oftewel: hoe worden jij, jouw collega’s en het zwembad futureproof? Wie is er klaar voor morgen?

Richard van Hooijdonk is bekend van de RTL Masterclass en zijn wekelijkse programma ‘Mindshift’ bij BNR. Daarnaast is Van Hooijdonk als gastdocent verbonden aan verschillende universiteiten. Tussen de bedrijven door onderzoekt hij met een internationaal team allerlei trends en de effecten van nieuwe technologie op vele sectoren en recent verscheen zijn boek ‘De wereld van morgen’.