Op zoek naar die ene leverancier?

Kom naar het ZwembadBranche Congres en maak een reis door je brein

Meer controle over je eigen gedrag, met als gevolg minder stress en een beter geheugen. Uiteraard willen we dat wel, maar kan het ook? Jazeker en Mark Tigchelaar, neurowetenschapper, gaat je hierover alles vertellen tijdens het ZwembadBranche Congres. De inzichten uit de wetenschap zet hij om in praktisch toepasbare oefeningen om meer focus te krijgen. Resultaat: met minder stress méér gedaan krijgen. En wie wil dit nu niet?

‘FOCUS aan/uit’

Tigchelaar heeft een duidelijke missie: mensen zich beter laten concentreren. Hij gebruikt hiervoor zijn boeken, waaronder de bestseller ‘FOCUS aan/uit’, en verschillende podia. Zijn boodschap is helder en vooral belangrijker dan ooit: niet tijd is geld, maar aandacht. Vroeger was het nodig om steeds alert te zijn, altijd op de loer voor gevaar. Maar in onze huidige kenniseconomie vormt die constante afleiding juist een bedreiging en dus moeten we ons juist meer focussen. We moeten onze aandacht beter managen. Snellezen, onthouden, efficiënt werken: het draait allemaal om aandacht. Het is de kunst om ons niet te laten afleiden door van alles en nog wat.

Wil jij het verhaal van Mark Tigchelaar horen? En van Robin van Galen en Joep van Deudekom & Rob Urgert? Kom naar het ZwembadBranche Congres op 9 september en meld je vandaag nog aan.

Switchtasking

Het continu wisselen van taken -‘switchtasking’- is één van de grootste valkuilen van tegenwoordig. Waarom? het maakt ons dom. Elke keer als je van aandacht switcht, blijft een deel van je brein nog bezig met het voorgaande. Aandachstresidu noemt men dat. Na elke wisseling daalt je IQ tijdelijk en kost het meer moeite om je weer op de huidige taak te richten. Zeker nu de hoeveelheid dagelijkse prikkels sinds de jaren 80 is vervijfvoudigd. Ter illustratie: zelfs een korte blik op onze e-mail of telefoon vermindert onze intelligentie tijdelijk met zo’n tien punten, waarna ons brein weer minimaal een minuut nodig heeft om de focus terug te krijgen. Tel uit je verlies…

ZwembadBranche Congres

Hoe moet het dan wel? Tijdens het ZwembadBranche Congres neemt Tigchelaar je mee op een reis door het brein. Om je zo te inspireren en bewust te maken van hoe je de hersenen het efficiëntst in kan zetten. Met humor en herkenbare voorbeelden vertelt hij over concentratie, prestatie, flow, vitaliteit en oorzaken van stress op neurologisch niveau. Onderbouwd vanuit de wetenschap, maar altijd met een praktische insteek. Hij laat je inzien dat het anders moet én gelukkig ook kan. En de praktische handvatten maken het mogelijk om het gelijk in te zetten in de dagelijkse praktijk. Na een lezing van Tigchelaar heb je gegarandeerd altijd je focus aan!
E.B.T.C.