Joep van Deudekom & Rob Urgert: Hoe word je beter dan je collega’s

Iedereen wil succesvol worden. Om je heen zie je ook overal cursussen en voor diegene die het thuis willen leren zijn er legio ‘zelfhulp’ boeken aan gewijd. We kennen allemaal het Amerikaanse succesverhaal van de paperboy die het schopte tot miljonair. Maar hoe bereik je dit? Wat zijn de voorwaarden waaronder je succesvol kan worden? Rob Urgert en Joep van Deudekom keken naar de wetenschap achter succes en zijn gestuit op interessante inzichten.

Iedereen kent wel het van-krantenjongen-tot-miljonair verhaal. Het moderne sprookje van deze tijd. Maar volgens Urgert en Van Deudekom lees je in deze moderne sprookjes nooit over al die duizenden zwoegers die het niet hebben gered. Terwijl zij hun leven lang wel precies hetzelfde deden als al die succesvolle krantenjongens. Hoe dat kan? Het is dus niet voor iedereen weggelegd. We kunnen nou eenmaal niet allemaal het winnende staatslot in handen hebben.Eigenlijk kun je er zelf weinig aan doen en komt er toch veel geluk bij kijken om succesvol te worden. Er zijn heel veel factoren waar wij geen invloed op hebben.

Een domper? Er is toch nog wel een beetje hoop. De heren Urgert en Deudekom laten zien dat je middels een aantal wetenschappelijk onderbouwde trucs zeker toch nog boven dat maaiveld kunt uitsteken. Hoe je binnen je eigen niet zo succesvolle omgeving, nét even wat succesvoller kunt worden dan je collega’s. Hoe je dat doet? In iedergeval niet door in jezelf te geloven en overal rond te bazuinen hoe goed je bent. Uit onderzoek blijkt dat dit alleen werkt bij mensen die al veel zelfvertrouwen hebben. Heb je dit niet, dan maakt het je alleen maar onzeker. Het moet dus anders. Succes komt uiteindelijk vooral neer op het hebben van geluk en dus moet je het geluk een beetje afdwingen. Want je kunt wel degelijk enige invloed uitoefenen op de hoeveelheid succes die je hebt in dit leven. Gelukkig maar.

ZwembadBranche Congres
Tijdens het ZwembadBranche Congres gaan Urgert en Deudekom je leren hoe je dit geluk een beetje kunt afdwingen. Zij zullen veel praktische tips en slimme foefjes aan de hand doen om binnen de beperkingen er toch nog het maximale uit te kunnen slepen. Middels humoristische foto’s, filmpjes en experimenten leggen zij het publiek vragen voor die gebaseerd zijn op de harde wetenschap achter succes. Maar ook laten ze je denken over de waarde van succes. Kortom, dat wordt een lezing vol humor met inhoud op niveau.