Kennisprogramma ZwembadBranche Dag: welke sessie volg jij?

Nog even en dan is het zover: de ZwembadBranche Dag. Vanaf volgende week verschijnt de beurseditie van ZwembadBranche met alle informatie over de exposanten en natuurlijk ook over het kennisprogramma. Welke onderwerpen kun je verwachten en welke actualiteiten komen aan bod? In ieder geval vertelt Clarinda Kersten over de resultaten van het Living Lab Hydrotherapie en haar ervaringen. Daarnaast gaat Ingrid Koppelman graag met jou in gesprek over de waardering en beloning van zwemonderwijzers: wat vind jij? De ZwembadBranche Dag is zeker niet alleen kennis halen, het is ook hét moment voor jou om jouw visie en ideeën te delen met exposanten en vakgenoten. Jij komt toch ook?


Een duik in de hydrotherapie | Clarinda Kersten

Door veranderingen in de zorg maken steeds meer mensen gebruik van ondersteunende maatregelen of ondergaan zij een zorgbehandeling. Terwijl bewegen op maat mensen met een chronische aandoening enorm kan helpen, het verbetert hun welzijn en zelfredzaamheid. Maar hoe kan bewegen in het water bijdragen aan een verbeterde beweegzorg en gezondheid van mensen? En is het mogelijk om zo de zorgkosten te reduceren? In het Living Lab Hydrotherapie stonden deze vragen centraal. Gekeken is hoe je tot een constructieve samenwerking met zorgprofessionals kunt komen én een passend beweegaanbod wat zorgt voor een betere zorg. Maar ook naar specialisatie in de mbo en hbo opleidingen zodat het beter aansluit op de praktijk. Het Biljoenbad in Velp werkte samen met verschillende partijen om antwoorden te vinden op al deze vragen en evidence based informatie te verzamelen. Om vervolgens met elkaar te komen tot een toepasbare blauwdruk voor andere doelgroepbaden. Clarinda Kersten is als fysiotherapeut en zweminstructeur betrokken bij het living lab en neemt je tijdens deze sessie mee in de lessons learned van de afgelopen drie jaar. Niet elke situatie is hetzelfde, maar deze blauwdruk biedt zeker handvatten om straks zelf aan de slag te gaan.


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen bij de bouw of renovatie van jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.Waardering en beloning zwemonderwijzers: wat vind jij? | Ingrid Koppelman

De branche kampt met een nijpend personeelstekort, waardering en beloning moeten omhoog om medewerkers te vinden en te binden. Maar hoe? Is één koepel cao voor de gehele zwembranche de oplossing? En hoe houden we het vak zwemonderwijzer aantrekkelijk? FNV vakbondsbestuurder Ingrid Koppelman gaat hierover graag het gesprek aan met jou. De FNV heeft met haar Witboek Zwembaden oplossingen aangedragen, maar jij bent uiteindelijk onderdeel van de oplossing. In de sessie van 12:00 uur draait het om waardering en staat de mens centraal. Welke kwaliteit(en) waarderen we en hoe? Hoe hangt waardering samen met de inschaling? Een beginnend buurtsportcoach (MBO4) start in schaal 7 en een beginnend zwemonderwijzer (MBO3) in schaal 4, hoe kan dat? Is zwemles onderwijs? Moeten we omhoogkijken om het vak beter gewaardeerd te krijgen? In de sessie van 14:00 uur staan het salaris en de cao centraal. Krijgen we met dit salaris wel de mensen die we zoeken? Waarom verdient niet iedereen hetzelfde voor hetzelfde werk en is één cao voor de zwembranche dan een oplossing? Wel of geen jeugdloon of flexschaal? Hoe leven we minimaal MBO3 als opleidingseis na? Is meer salaris een deel van de oplossing en hoe gaan we dat doen? Samen werken aan een betere toekomst: doe jij mee?

Jouw jaarlijkse dosis vitamine Z

De ZwembadBranche Dag is hét feestje voor professionals die werkzaam zijn in de zwembranche of bij bedrijven waar een zwembad onderdeel uitmaakt van de exploitatie. In de Midden Nederland Hallen in Barneveld komen experts, leveranciers en professionals uit de zwembranche samen voor een dag vol kennisuitwisseling, inspiratie en ontmoetingen.

Je vindt bijna alle toeleveranciers aan de zwembranche en daarmee ook alle denkbare producten en diensten op de beursvloer bij elkaar. Dit bespaart je een hoop zoekwerk en losse afspraken. Binnen één dag ben je weer helemaal op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Verder is er een gratis kennisprogramma waar je diverse sessies kunt volgen over uiteenlopende actuele thema’s die spelen in de branche.

En last but not least… een bezoek aan de ZwembadBranche Dag kost helemaal niets! Toegang tot de beursvloer, alle sessies, hapjes, drankjes, parkeren: alles is gratis. Wacht dus niet langer en meld je vandaag nog aan via deze link.


advertentie