Heb jij ZwembadBranche #93 al gelezen?

Vanaf vandaag ligt de april editie van ZwembadBranche weer bij [bijna] alle professionals uit de zwembranche in de bus. Wederom is het een dikke uitgave met zoals altijd verhalen, achtergrondartikelen en columns over ontwikkelingen en actuele thema’s uit de zwembranche. Benieuwd wat je kunt verwachten? We lichten er hieronder een aantal toe.

‘Beter goed gejat, dan slecht bedacht’

Ze werken niet in hetzelfde zwembad, niet in dezelfde gemeente en zijn ook geen collega’s. Toch trekken ze veel met elkaar op en delen hun kennis en expertise. Waarom? Voor Linda van Iersel-Touw is het eigenlijk heel vanzelfsprekend en zij stelt meteen de wedervraag: ‘waarom niet?’ Voor Gerben van Dijk geldt hetzelfde, beiden zien elkaar totaal niet als concurrenten. Ze trekken juist graag samen op om te zorgen dat zoveel mogelijk mensen, van jong tot oud, met plezier naar het zwembad komen.


Ben jij op zoek naar een leverancier voor zwemlesmaterialen? 👉 Klik hier.



‘Bij vraagbaak VTZ worden de juiste antwoorden ook niet uit de mouw geschud’

Sinds een jaar is Carl Fontijne voorzitter van de Verenigde Technici in de Zwembadbranche (VTZ), het onafhankelijke platform van technische experts. Hij volgt daarmee Bart Lans op die met pensioen is gegaan. De bij Sportbedrijf Rotterdam werkzame Carl Fontijne volgt alle ontwikkelingen op de voet. “Het zijn tenslotte boeiende tijden voor de sector, met aan de ene kant alle uitdagingen op het gebied van duurzaamheid en dan ook nog eens het in werking treden van de Omgevingswet per 1 januari 2024.”

Ontvang jij onze digitale nieuwsbrief al? Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws uit de zwembranche.

‘Als we elkaars potentie aanspreken, kunnen we veel meer bereiken

Sabrina Miedema is haar hele loopbaan al werkzaam in de zwembranche. Als docent en mentor in het mbo onderwijs bereidt ze nieuwe talenten voor op een carrière in de zwembranche. Daarnaast is ze actief als coach en trainer bij diverse zwembaden. Haar benadering is doordrenkt met passie en toewijding, met als kernwaarde verbinding. Of het nu gaat om haar studenten, klanten of visie op het zwemonderwijs, bovenal zoekt zij naar de connectie omdat ze gelooft dat je alleen zo samen verder komt. 

‘Als je leert wat je leuk vindt, leer je doorgaans sneller’

Niemand leert op dezelfde manier. En de beleving van plezier in het water is voor iedereen anders. Beide uitgangspunten vormen samen de basis van de internationale diplomalijn zoals die wordt aangeboden door ENVOZ. Operationeel directeur Richard van den Berg pleit voor nieuwe manier van leren, zoals die ook in het reguliere onderwijs in ontwikkeling is. Het traditionele lineaire leren, het in een vaste volgorde van stappen aanleren van de juiste zwemtechnieken, is voor hem al lang geen heilig huisje meer.

En natuurlijk is er meer te lezen, veel meer

Zo vertelt Wouter de Haas van On Campus over hun vroege start met de Omgevingswet en wat het hen heeft opgeleverd, kun je lezen hoe met het MDT-project Next Generation de jeugd warm kan lopen voor een carrière in de zwembranche. Buigen de politiek en de branche zich over het borgen van de zwemveiligheid, licht Lars de Smit de mogelijkheden toe van BIM bij de bouw van zwembaden en staat Maarten Keuten stil bij het pensioen van icoon Bert Lans. En natuurlijk delen onze columnisten ook dit keer weer hun visie op ontwikkelingen in de zwembranche.

Lees ZwembadBranche #93 online via deze link