15 oktober ZwembadBranche Dag

‘Gewoon’ een uurtje zwemmen wordt heel bijzonder

In Sportcomplex Koning Willem Alexander in Hoofddorp en zwembad De Sporthoeve in Badhoevedorp kunnen ouderen elke maand onder begeleiding van studenten van het CIOS bewegen in het water. Zowel de ouderen als de studenten genieten hier met volle teugen van. Een belangrijk signaal voor Annemieke Ebbers: “Dit is waar we het voor doen en waarom we er ook vooral mee door moeten gaan.”

Speciaal uurtje

De groep ouderen die meedoet aan dit uurtje zwemmen is heel divers: ouderen met een beperking, demente ouderen en ouderen die eenzaam zijn. Eigenlijk allemaal mensen met een gemene deler: even verlost zijn van de dagelijkse sores. En daarin slaagt men optimaal tijdens een uurtje bewegen in het water. Er was zelf een vrouw die in geen 50 jaar heeft gezwommen. Zoiets gewoons als zwemmen voor ons is, kan zo voor een ander heel speciaal zijn.


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen met de luchtbehandeling in jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.Voor iedereen toegankelijk

Het is precies zoals Annemieke Ebbers, projectleider bij Sportfondsen, dit voor ogen had. Vanuit Amstelring (zorginstelling) wilde Ebbers graag met ouderen zwemmen en is toen op zoek gegaan naar begeleiding en uiteraard een zwembad die dit wilde faciliteren. “De belangrijkste voorwaarde van het begin af aan was voor mij dat het toegankelijk was voor iedereen: ouderen in een rolstoel, demente bejaarden, mensen die zich eenzaam voelen. In onze huidige maatschappij worden al genoeg mensen buitengesloten doordat we in hokjes denken. Ik wilde dit absoluut voorkomen. Het is zo’n geweldige ervaring voor hen, dat wil ik niemand ontnemen.”

>> Lees meer over ‘Zwemmen met Ouderen’ in het interview met Annemieke Ebbers in ZwembadBranche #57.
 


advertentie

E.B.T.C.