SwimGym: uniek concept voor banenzwemmers

Medio maart opent Johan Kenkhuis het eerste fitness zwembad van Nederland: SwimGym. Een plek voor zwemliefhebbers van verschillende niveaus die begeleiding, beleving en stimulans willen tijdens het zwemmen. Hiermee creëert voormalig topzwemmer en olympisch medaillewinnaar Johan Kenkhuis een uniek concept.


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen bij het automatiseren van processen in jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.Zwemtraining
De SwimGym is speciaal ontworpen voor zwemtraining en banen zwemmen. Het zwembad heeft de olympische lengte van 50 meter en is twee banen breed. De coaches, die allemaal zelf op (inter)nationaal niveau hebben gepresteerd, staan op deze manier dichtbij de zwemmers voor optimale begeleiding. Door een flexibele scheidingswand kan het zwembad opgedeeld worden in vier banen van 25 meter. Hierdoor kunnen verschillende workouts op hetzelfde moment worden aangeboden. Er hangen ook grote beeldschermen waarop demo’s en onderwater beelden kunnen worden vertoond. Handig ook voor zwemmers om zo precies te zien wat men precies moet verbeteren aan de zwemtechniek.

Onder begeleiding of zelfstandig
SwimGym is er voor alle banenzwemmers (vanaf 18 jaar) die zich onder professionele begeleiding willen laten uitdagen tijdens workouts, borstcrawl training of personal training. Maar je kunt ook zelfstandig trainen. Voor de conditietrainingen moet men wel minimaal twee banen borstcrawl kunnen zwemmen. Maar als dit niet het geval is, kan hierop worden geoefend met de borstcrawl- en skill trainingen, personal training of men kan zelfstandig tijdens de LAPS uren.

>> Lees hier meer over in het interview met Johan Kenkhuis dat verschijnt in de februari editie van ZwembadBranche.


advertentie