15 oktober ZwembadBranche Dag

Enthousiaste kinderen? Never a dull moment…!

Ik zag laatst weer eens de film Brammetje Baas. Ontroerend en confronterend tegelijk. De film maakte maar weer eens duidelijk: geen enkel kind is gelijk en soms heel anders. Of liever gezegd, heel anders dan wij zouden willen. Is dat lastig? In de zwemles is het misschien wel eens een uitdaging, maar lastig is toch echt niet het goede woord. Op Famme las ik een leuke blog over de wat ‘drukkere’ kinderen, door hen omgedoopt tot ‘pittige’ kinderen. Ik noem hen ‘enthousiaste’ kinderen. Bottomline is in iedergeval, met hen heb je ‘never a dull moment’. Gelukkig maar, anders zou het toch maar saai zijn!

Geef nooit op!
Een enthousiast kind geeft eigenlijk nooit op. Vastberadenheid is een van zijn of haar kwaliteiten. Door het gat zwemmen gaat een keer lukken, die borstcrawl gaat ook lukken en de schoolslag moet perfect. Nu lijkt het misschien dat kinderen die zo volhardend zijn, eigenlijk niks van de les en de instructeur aantrekken. Er is weinig controle. Maar wel heel veel doorzettingsvermogen en dat is zeker ook belangrijk.


Ben jij op zoek naar een leverancier van bodemzuigers? 👉 Klik hier.Gelijk aan!
Een enthousiast kind heeft eigenlijk altijd energie: van begin tot het einde van de les. Nu zul je denken: alle kinderen die ik ken staan ‘aan’, geen enkel kind heeft een ‘uit-knop’… Maar enthousiaste kinderen bruisen van energie en staan continu aan. En gelukkig maar. Op deze manier heb je namelijk nooit een saaie les.

Lees ook: Houd het eerlijk en stop met klagen, zo houd je het gezellig tijdens de zwemles…

Veel geluid
Enthousiaste kinderen zijn aanwezig en produceren veel geluid. Waar de rest misschien zo goed als stil is terwijl je wat wilt uitleggen, vindt de andere dat lastig. Of soms heel lastig. Het is vaak geen onwil of desinteresse. Er gaat simpelweg teveel om in het hoofdje. Maar gelukkig met humor kom je vaak een heel eind. Stel eens voor voor om de les even over te nemen? Geheid dat je daarmee scoort.

Vol van emoties
De ene keer heel blij en daarna heel verdrietig. Bij enthousiaste kinderen zie je vaak geen middenweg. Nu vinden kinderen het vaak al lastig om hun emoties te reguleren, maar sommige worden erdoor beheerst. Het kan even wennen zijn om hier goed op in te kunnen spelen tijdens de les. Maar zo’n ongelooflijk ‘blij ei’ is ook een feest, en dat moet het toch uiteindelijk zijn.


advertentie

Dewi Online