15 oktober ZwembadBranche Dag

Alle dagen carnaval? Zo kom jij er weer bovenop!

De echte carnavalliefhebber kijkt er maanden naar uit, maar dan ineens is het alweer bijna voorbij. Nog even genieten en dan is het weer gedaan voor een jaar. Na een aantal dagen in een andere wereld te hebben geleefd, begint woensdag weer het ‘gewone’ leven. Alhoewel, ruim 8 procent weet vooraf al dat hij of zij zich minimaal één dag ziek gaat melden na afloop van carnaval. En carnavalsvierders onder de 25 jaar melden zich in vergelijking met vijftigplussers ruim zes keer zo vaak ziek. Hoe kom jij er weer bovenop? Zwemmen!

Gezonde boost

Carnaval brengt voor wie ervan houdt heel veel plezier en dat is goed voor de gemoedstoestand. Heerlijk even ontstressen en de zorgen opzij zetten, maar… het is wel een aanslag op je lichaam. Geen wonder dus dat je na 5 dagen carnaval niet helemaal top fit bent. Je lichaam kan dan ook wel een gezonde boost gebruiken. Nu moet je misschien eerst wel even bijkomen, je rust nemen na zo’n reeks feesten is ook belangrijk. Er zijn feestvierders die de draad snel weer kunnen oppakken, zij hebben al hun moed bij elkaar verzameld om weer snel aan de slag te gaan. Er is ook een groep carnavalsgangers die toch iets langer nodig heeft en de die-hards hebben ook hier nog niet voldoende aan, zij zijn een paar dagen zoet om te herstellen. Wat kun je doen om dit voor te zijn?


Ben jij op zoek naar een (nieuw) leerlingvolgsysteem voor jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.Zwemmen!

Als 5 dagen in het teken hebben gestaan van feestvieren is het van groot belang om (weer) te gaan bewegen.Je kunt het je mischien niet meteen voorstellen, maar dit geeft juist heel veel energie en de meesten kunnen dat wel gebruiken. Daarnaast kunnen er zo ook weer wat calorieën worden afgetraind als die er nog niet zijn afgefeest. Tevens komen hierdoor ook allerlei stoffen vrij die een positief effect hebben op de weerstand. Zeker geen overbodige luxe na een lang carnavalsweekend van slecht eten en weinig slapen. De beste remedie om er weer snel bovenop te komen is en blijft dan ook een heerlijke duik in het zwembad. Verwacht jij veel ‘aftercarnaval-bezoekers’? Zorg wel dat er goed wordt gedoucht om alle glitters, haarverf, confetti en bier te verwijderen. En misschien het licht wat dimmen en de muziek een tikkeltje zachter zetten…

Lees ook: Gezonder leven? Het begint al met een beetje zwemmen of aquasporten!


advertentie

Alle leveranciers voor de zwembranche vind je hier