15 oktober ZwembadBranche Dag

ZwembadBranche Congres met Jeroen Otter: teamgeest smeden in uitdagende tijden

Met de sport shorttrack heeft Nederland onder leiding van bondscoach Jeroen Otter indrukwekkende successen geboekt. Zowel op individuele onderdelen als bij de teamaflossing is faam verworven over de hele wereld. Deze triomfen hebben daarmee niet alleen de sport in Nederland op de kaart gezet, ook laat deze sport bij uitstek zien hoe dun de lijn is tussen winnen en verliezen. Op de baan en daarbuiten. De sportieve hoogtepunten van het shorttrackteam werden met het ongeval van Sjinkie Knegt en het plotselinge overlijden van Lara van Ruijven overschaduwd door tragedie. Hoe houd je een team dan bij elkaar? Het bracht vreugde en verdriet heel dicht bij elkaar, maar men kwam er als team sterker uit. Bondscoach Jeroen Otter benadrukte het belang van teamgeest, delen en ondersteunen, wat resulteerde in een opmerkelijke veerkracht binnen het team.

In april 2023 nam Jeroen een nieuwe rol op zich, hij werd coach van de coaches bij de NOC*NSF. In deze functie deelt hij zijn expertise en kennis met de Nederlandse topsport, waarbij hij niet alleen individuele atleten, maar ook diverse coaches inspireert en begeleidt. De visie van Jeroen is niet alleen te streven naar fysieke topprestaties, maar ook naar een emotioneel samenhangend en veerkrachtig geheel. De kracht van een individu dat het belang van het team omarmt, leidt uiteindelijk tot aanzienlijke successen. Zijn toewijding aan het bevorderen van een sterke teamdynamiek, gekoppeld aan zijn vermogen om moeilijke momenten te doorstaan en er sterker uit te komen, maakt hem een ware inspirator binnen de Nederlandse sportgemeenschap. Maar het is ook zeker een aanmoediging voor iedereen die boven zichzelf wil uitstijgen en tegelijkertijd het beste uit een team wil halen.


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen met het schoonmaken en schoonhouden van jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.Jeroen deelt graag en vol enthousiasme zijn inzichten met anderen, waarbij zijn indrukwekkende sportgeschiedenis en zijn talent om teamgeest te smeden in uitdagende tijden centraal staan. Zijn leiderschap gaat verder dan het streven naar topprestaties, het draait om het creëren van een omgeving waarin individuen floreren en zich gesteund voelen binnen het team. Jeroen Otter is dan ook niet slechts een technisch bedreven coach, hij is een drijvende kracht die naast het bijbrengen van technische vaardigheden, vooral ook persoonlijke groei stimuleert en onderlinge verbondenheid waarmee het team als geheel naar nieuwe hoogten wordt getild. Een inspiratie niet alleen voor een sportteam, maar ook voor het versterken van de banden tussen collega’s, familie en vrienden.

Ben jij ook benieuwd naar het verhaal van Jeroen Otter? Meld je dan vandaag nog aan voor het ZwembadBranche Congres op 27 maart.

Kijk hier voor meer informatie over het congres en de overige sprekers.


advertentie

Dewi Online