Rustig? Werk aan de winkel!

Ook al verzin je heel veel leuke activiteiten, de kans dat er rustige periode is door de vele vakantiegangers is niet uitgesloten. Tenzij het weer natuurlijk tegenzit, dan moet je aan de bak. Maar als het toch wat rustiger is, kun je wachten tot de hausse weer terug is en je weer op volle kracht kunt draaien. Of… je benut de tijd om je even te focussen op andere dingen. Op die dingen die eigenlijk te lang zijn blijven liggen. Dit geldt uiteraard niet voor de buitenbaden…

1. Achterstallig onderhoud

In drukke tijden word je vaak geleefd door de waan van de dag. Ad hoc werkzaamheden, brandjes blussen. Helaas blijven er dan vaak dingen liggen die je op korte termijn niet nodig hebt, maar zeker net zo belangrijk zijn. Gelukkig heb je daar nu tijd voor. De zomerdip kan een mooi moment zijn om je database op te schonen, de website te restylen, de administratie op orde te maken of om de huisstijl weer eens op te frissen.

2. ‘Pimp up my pool’

Al maanden stoor je je aan die ene kleur op de wand of de vloer in de kleedkamers. Maar juist als het zo druk is, kom je hier niet gauw aan toe. Nu het binnen wat rustiger is, kun je hier eindelijk tijd aan besteden. Een ander kleurtje op de muren, nieuwe aankleding op de muren en een simpele verplaatsing van het interieur. Je kunt het natuurlijk uitbesteden of zelf doen in het kader van teambuilding. Maar gegarandeerd dat niet alleen de klanten dan terugkomen van vakantie met een opgeruimd gevoel, ook hun zwembad begint met een frisse start.

3. Bezinning

Heel veel mooie ideeën maar weinig ruimte en tijd om er eens goed over na te denken. Herkenbaar? Benut de zomerdip. Ga er eens met het team voor zitten en trek er de tijd voor uit om te komen tot nieuwe ideeën. Of nog grootser, misschien wil je wel een andere kant op? Is het tijd om een nieuwe strategie te bepalen? Nieuwe doelgroepen aan te boren? Of trends en ontwikkelingen beter te integreren in het programma. Neem de tijd en bepaal samen met jouw team waar jullie heen willen.
RBI Corrosion