Etiquette van het banenzwemmen, ook voor op vakantie

Natuurlijk hoef je op vakantie niet te stoppen met zwemmen. Eerder al lieten we een aantal oefeningen zien die zwemliefhebbers gewoon kunnen doen op vakantie om de conditie op peil te houden. Maar sommigen houden meer van banenzwemmen. Uiteraard kan dat ook heel goed in het zwembad op een vakantieadres. Maar wat als er meer zo over denken? Dan is het handig om de etiquette van het banenzwemmen te kennen.


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen met de waterbehandeling in jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.1. Als er een baan leeg is ga je in die baan zwemmen. Ga nooit naast elkaar zwemmen.
2. Ga nooit in een bezette baan zwemmen zonder de zwemmers te laten weten dat je mee gaat zwemmen.
3. Als je iemand wilt inhalen kun je het best iemand op de voeten tikken, zo weet die persoon dat hij ingehaald gaat worden. Deze persoon kan dan iets dichter bij de kant/lijn gaan zwemmen of wachten bij het keerpunt (dan wel aan de rechterkant, tegen de lijn). Ga niet sneller zwemmen als je ingehaald wordt, dit is vragen om ongelukken.

Lees ook: ‘Zomers fit met de Summer Survival Kit’

4. Als je afzet om te gaan zwemmen moet er genoeg ruimte zitten tussen jou en je voorganger. Begin niet met zwemmen als er net een snellere zwemmer aankomt. Snellere zwemmers moeten meer afstand houden als zij afzetten.
5. Als je aan het uitrusten bent in de baan blijf dan zoveel mogelijk aan de zijkant van de baan, of klim even op de kant. Hinder andere zwemmers niet.
6. Let op met het zwemmen van verschillende slagen in een baan. Schoolslag zwemmen heeft in de breedte meer ruimte nodig dan borstcrawl en gaat in de meeste gevallen wat langzamer. Overleg eventueel met je medezwemmers.

Met dank aan Glow Mag.nl, een online magazine voor een healthy & happy lifestyle en ook te volgen via facebook, twitter en instagram.


advertentie

Area H20