Vergadertijd!

Soms heb je van die weken dat je van de ene vergadering naar de andere loopt. Minette had laatst zo’n week. Maar eigelijk is zij niet zo van het vergaderen en probeert zij de vergaderdruk juist een beetje te verminderen. Want persoonlijk houdt zij niet zo van vergaderingen die heel lang duren. Gewoon gelijk to-the-point en niet om de brij heen draaien. Maar uiteraard zullen er altijd vergaderingen blijven. Zeker als je ook veel wil organiseren. In deze blog vertelt zij er alles over.

Persoonlijke gesprekken

Vergaderen om te vergaderen is niet mijn ding. Om die reden hebben wij dit jaar ook minder vergadermomenten met het kernteam ingepland, maar wel meer persoonlijke gesprekken. Na het afschaffen van een aantal vergadermomenten zijn we begonnen met wat meer persoonlijke gesprekken met de leidinggevenden. In september zijn we hiermee gestart en mij bevalt het prima. De leidinggevenden geven van tevoren door waar ze het over willen hebben en we bekijken de planning voor de weken die gaan volgen. Heel belangrijk: we kijken ook naar de weken die geweest zijn. Wat is er goed gelopen, wat kan beter, waar ben je tegenaan gelopen en hoe kunnen we daar in het vervolg beter mee omgaan. Een soort reflectie dus. Ik ben blij dat we deze weg in zijn geslagen, omdat het nu al vruchten afwerpt. Waar we voorheen vaak achter de feiten aanliepen, lopen we nu op de zaken vooruit. Dat geeft veel meer rust en ook een efficiëntere werkwijze.

Nieuw zwembad

Deze week was ook de aftrap richting de bouw van het nieuwe zwembad. We zaten bij de gemeente om de tafel met de architect, de marktpartij en de aannemer die straks het nieuwe bad gaat bouwen. Op deze middag (het heeft inderdaad een hele middag geduurd) zijn we stap voor stap alle ruimtes doorgelopen. Per ruimte bekeken wat waar zit en of ze overal aan gedacht hebben. Om een voorbeeld te geven: je ziet op tekeningen verlichting hangen, maar wat kunnen we met die verlichting? Is deze te dimmen, kunnen we verschillende kleuren in een bepaalde ruimte krijgen (belangrijk om de sfeer van het bad aan te kunnen passen bij de activiteiten die we regelmatig organiseren), moeten we ze nog verplaatsen? Verder hebben we nu ook voor het eerst gezien hoe het er onder het zwembad uit komt te zien. Welke machines gaan we gebruiken en waar komen deze, waar zitten de bufferkelders, wat als we een storing krijgen, hoe zit het met de luchtbehandeling? Er komt echt meer bij kijken dan ík mij van tevoren had bedacht. Wij moeten nu beslissingen nemen waar we 40 jaar mee vooruit moeten kunnen en dat valt soms niet mee. Aan de andere kant is het natuurlijk ook super gaaf om dit mee te maken en er aan mee te mogen werken.

Lees ook: Vergaderen we om het vergaderen of is het echt zinvol?

Bestuursvergadering

Eén keer in de maand hebben we een bestuursvergadering. Wij zijn een stichting die het zwembad huurt van de gemeente en het exploiteert en dus moeten wij verantwoording aan hen afleggen. Zij besturen ‘op afstand’ zoals dat zo mooi heet. Elke maand zitten we bij elkaar om de gang van zaken door te spreken. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld: de financiën, hoe staan we ervoor, acties die uitgevoerd moeten worden en daar ook besluiten over nemen, stand van zaken omtrent de AVG, personeel, voortgang nieuw zwembad. Aangezien we momenteel in november zitten, konden we qua financiën onze derde kwartaalcijfers ook laten zien. Deze worden altijd in overeenstemming met onze accountant opgesteld. Vanuit de cijfers kunnen we dan bekijken waar we op moeten gaan sturen in het nieuwe jaar. Het is uiteraard voor elk bedrijf belangrijk om regelmatig naar dit soort zaken te kijken.

Triathlon

We zijn weer gestart met de organisatie hiervan en hebben om de tafel gezeten met de combinatiefunctionaris sport om te bekijken hoe we meer aandacht kunnen krijgen voor de kindervariant en de kinderestafette. Hier zijn goede ideeën naar voren gekomen (onder andere om dit evenement mee te nemen in het sportaanbod van Sjors Sportief). We zijn ook weer wat contacten rijker zodat we hopelijk nog meer draagvlak in de sportwereld van Veldhoven krijgen. We willen alle kinderen gratis mee laten doen, dan moet dat toch een keertje goed van de grond komen vinden wij.

Zwemsportdag Uniek zwemmen in Brabant

Een projectteam genaamd ‘Uniek Zwemmen in Brabant’ wil in samenwerking met Uniek Sporten Brabant en het zwembad begin 2020 een zwemsportdag voor leerlingen van het speciaal onderwijs uit Veldhoven en omstreken organiseren. Ook hiervoor zat ik deze week om de tafel met verschillende partijen. Wat is de bedoeling? Leerlingen zullen met hun eigen klas middels roulatie kennismaken met verschillende zwemsporten. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan waterpolo, wedstrijdzwemmen en waterbasketbal. Een mooi aanbod waar wij als zwembad graag onze medewerking aan willen verlenen. Voor deze doelgroep wordt eigenlijk nog te weinig georganiseerd, dus een mooi project om dit mee op te mogen starten.

Zeskamp

Stichting Cobbeek Centrum en Cordaad Welzijn willen medio juni een zeskamp gaan organiseren op het veld achter het zwembad, in combinatie met twee onderdelen in het zwembad. De reden dus waarom ik bij deze vergadering aangeschoven ben. We zijn nu nog in de beginfase hiermee, maar hopen dat ook deze activiteit straks een terugkerend evenement kan gaan worden. Dit ter stimulering van de het sporten en bewegen, verbinden, samen de samenleving meer waarde geven. Een mooi project wat nog in de kinderschoenen staat, maar je moet ergens beginnen. Al met al is het een zeer nuttige week geweest met ook weer veel netwerken. Soms zijn vergaderingen gewoon nodig om vooruit te komen. Gelukkig is het niet elke week zo druk met vergaderingen. Het is wel fijn dat we weer met wat andere projecten mee gaan draaien om nog meer mensen richting het zwembad te krijgen. Het blijft toch een mooie ruimte om heerlijk actief bezig te zijn voor jong en oud of tot welke doelgroep je ook behoort!

Deze blog is geschreven door Minette Lommers, manager van Zwembad Den Ekkerman. Herken jij je in de woorden van Minette? laat het ons weten via een reactie hieronder of op onze facebookpagina.

Heb jij ook een mooi verhaal uit de praktijk dat je graag met je collega’s wilt delen? Mail naar info@zwembadbranche.nl
Variopool