Kinderen met zwembandjes niet altijd veilig in het water
4 Reacties op Kinderen met zwembandjes niet altijd veilig in het water
Het gebruik van zwembandjes wordt door veel organisaties en personen aanbevolen. Echter het dragen van zwembandjes biedt natuurlijk géén garantie voor de veiligheid. Ook mét zwembandjes om kunnen ongelukken ontstaan. Maar zijn de ouders daar wel voldoende van op de hoogte? Deze column van Titeke Postma geeft aan wat de…
‘Wie checkt jou? – Veilig in en uit het water’
Nu de zomer nadert neemt de drukte in en om water toe. Maar een dagje aan het strand, een zwemtocht in een meer of een frisse duik in een rivier is niet zonder gevaren. Het is daarom belangrijk om de risico’s te kennen en goed voorbereid te zijn. Vandaag wordt…
Instructies stimuleren ouders en kinderen te spelen in het water
Het project ‘Wennen Aan Water in Oost’ is een mooie samenwerking tussen Anouk Drent en Thea Emke om ouders te stimuleren met hun kinderen te spelen in het water. Drent werkt als sportmakelaar voor de jeugd van Amsterdam-Oost en was vooral op zoek naar activiteiten waarmee kinderen van twee tot…
Nieuwe Omgevingswet een feit: nu beginnen een must
Onlangs heeft de Eerste Kamer ingestemd met de Invoeringswet Omgevingswet. Daarmee is ook de nieuwe zwemwaterregelgeving een feit. Rond de zomer wordt besloten of de Omgevingswet per 1 januari 2021 ingaat, of dat ze nog een half jaar doorschuiven. Hierna krijg je als zwembad de gebruikelijke overgangstermijnen om het op…
De waarde van (zwem)les
In het AD las ik over een onderzoek naar zelfoverschatting op de piste. Het blijkt dat zo’n 95% van de Nederlandse mannen en 61% van de Nederlandse vrouwen zichzelf enorm overschat. Je moet immers niet alleen ‘naar beneden komen’. Ook houding, conditie en techniek zijn cruciaal. Conclusie: we gaan onvoldoende…
Waar is de nieuwe zwemwater-regelgeving te vinden?
Er is veel te doen om de nieuwe zwemwater-regelgeving. In 2021 is het zover, en daar kun je maar beter goed op zijn voorbereid. Maar waar is de nieuwe zwemwater-regelgeving te vinden? Een toch wel terechte vraag. Luc Vosters geeft het antwoord in zijn blog. Opzet omgevingswetgeving Allereerst iets over…
Technisch Ontbijt: een kijkje in de glazen bol
Bij het bezoek aan een beurs krijg je vaak veel informatie over de laatste stand van zaken. Maar wat je natuurlijk ook wil, is een kijkje in de toekomst. Er is dit moment één groot dossier wat net uit de startblokken is: de Energie-meldingsplicht. En een tweede staat in de…
‘Tientallen zwembaden te vies’: paniekvoetbal of tijd voor het luiden van de noodklok?
‘Tientallen zwembaden te vies: slijm, zweet en urine gevonden.’ Zo kopte RTL Nieuws afgelopen maandag. Uit een inventarisatie van RTL Nieuws blijkt dat de afgelopen 3 jaar 129 zwembaden en sauna’s op de vingers zijn getikt wegens gebrekkige hygiëne en veiligheid. Verontrustend volgens de nieuwszender omdat je daar flink ziek…
‘Zwemveiligheidsdag’ voor kinderen zonder zwemdiploma
Al eerder maakte Minette Lommers van Den Ekkerman zich zorgen om de veiligheid van onze kinderen bij water. En dan vooral om de veiligheid van kinderen die nog geen diploma hebben. Daar waar kinderen totaal geen gevaar in water zien, is de noodzaak groot om bij de ouders bewustzijn creëren….
FNV zwembaden wijst eindbod werkgevers af: opnieuw onderhandelingen
Werkgevers van de CAO Zwembaden hebben eind januari een eindbod neergelegd. Maar zowel leden als niet-leden die vallen onder de CAO Zwembaden hebben dit deze week verworpen, zo blijkt uit een enquete van FNV Zwembaden. Zo’n 95% keurt het voorstel niet goed. Reden? In het akkoord is een loonsverhoging opgenomen…