Zonnebrandcrème en water: hoe zit het met de hygiëne in de buitenbaden?
Nog even en de zomervakantie begint weer. In Nederland weet je nooit of dat gepaard gaat met zomers weer, maar voor de komende dagen ziet het er goed uit. De temperatuur gaat stijgen en de zon zal zich -als het goed is- veelvuldig laten zien. Lekker weer om naar buiten…
Een minuut douchen voor een frisse duik
‘Een frisse duik?’, zo luidt de kop van een artikel in de juni uitgave van Quest over het zwembadwater in Nederland. Natuurlijk weten wij als geen ander dat je met een gerust hart een duik kunt nemen, de zwembaden in Nederland zijn heel schoon. Om de rest van Nederland ook…
Douches, speelelementen en spelmateriaal weer in gebruik: waar moet je op letten?
Morgen gaat stap drie van het openingsplan in. Vanaf dan mogen in de binnenbaden ook weer groepslessen worden gegeven en is recreatief zwemmen toegestaan. Tevens mogen de douches en toiletten weer open en mag er gebruik worden gemaakt van de speelelementen. Maar na een sluiting van bijna een half jaar…
Wereldwaterdag: niet douchen voor het zwemmen zeker niet iets om een gewoonte van te maken
Vandaag is het Wereldwaterdag, schoon water is voor ons allemaal -of we er nu van drinken of in baden- van groot belang. Bij schoon zwemwater hoort uiteraard het douchen vooraf. Door te douchen voor het zwemmen hoeven de zwembaden minder te doen om het water zuiver te houden. Alle kinderen…
Vragen webinar richtlijn ‘Hygiëne en Desinfectie in Badinrichtingen’
Vorige week gaf Maarten Keuten een webinar waarin kijkers vragen konden stellen over de richtlijn ‘Hygiëne en Desinfectie in Badinrichtingen’. Deze richtlijn is een onderliggend document bij het Protocol Verantwoord Zwemmen en bevat adviezen voor de werkwijze in zwembaden. De vragen die tijdens het webinar zijn gesteld maar waar Maarten…
Update ‘Richtlijn hygiëne en desinfectie’: wat zijn de belangrijkste wijzigingen?
Zwemmen moet te allen tijde natuurlijk veilig en verantwoord zijn. In deze coronatijd let dat nog nauwer, ook het risico op besmetting moet nu minimaal zijn. Reden dat er een ‘Richtlijn Veilig Zwemmen in coronatijd, hygiëne en desinfectie in badinrichtingen’ is opgesteld met adviezen en aandachtspunten. Maar de ontwikkelingen gaan…
Coronavirus en zwembadwater: ‘met het verruimen van de waardes spelen wij op safe’
Het is goed nieuws dat de buiten- en binnenbaden weer open mogen. Maar het is nog niet zomaar gedaan en vraagt om een zorgvuldig proces. Het houden van afstand en het vermijden van drukte blijven van kracht. Dit bekent dat we ons moeten aanpassen aan de anderhalvemeter samenleving. Tevens moet…
Zwembadtechniek: waar moet je op letten als het zwembad gesloten is?
Het is niet gebruikelijk dat zwembaden van de een op de andere dag zijn gesloten. Noodgedwongen is dit nu wel het geval en moeten we afwachten tot de deuren weer open mogen. Hoe lang dit duurt weet niemand. De minister-president was gisteravond luid en duidelijk: we staan voor een lastige…
Maatregelen in Noord-Brabant tegen het coronavirus: hoe gaat Den Ekkerman daar mee om?
Sinds de eerste coronabesmetting eind februari is het aantal besmettingen toegenomen. Reden ook voor de overheid om maatregelen te treffen. Zo worden we allemaal verzocht de hygiëne maatregelen op te volgen en geen handen meer te schudden. Laat staan de ‘Hollandse’ drie zoenen op de wang. En voor de Brabanders…
Nieuwe Omgevingswet een feit: nu beginnen een must
Onlangs heeft de Eerste Kamer ingestemd met de Invoeringswet Omgevingswet. Daarmee is ook de nieuwe zwemwaterregelgeving een feit. Rond de zomer wordt besloten of de Omgevingswet per 1 januari 2021 ingaat, of dat ze nog een half jaar doorschuiven. Hierna krijg je als zwembad de gebruikelijke overgangstermijnen om het op…