Sportfondsen krijgt Koninklijke titel

Vorig jaar vierden ze nog uitbundig hun 100-jarig jubileum en gisteren werd de kroon op al hun werk geplaatst: een Koninklijke titel. Sportfondsen mag vanaf nu het predicaat Koninklijk dragen. Dit bijzondere predicaat werd namens Zijne Majesteit de Koning door gouverneur Emile Roemer, commissaris van de Koning van de provincie Limburg, feestelijk overhandigd.

Spaarkassysteem

Rechtenstudent Han Bierenbroodspot stond iets meer dan honderd jaar geleden aan de wieg van wat nu Sportfondsen is. Samen met zijn vriend Eddie van Es bedacht hij een spaarkassysteem om de komst van een nieuw overdekt zwembad in Amsterdam mogelijk te maken. Zo opende Sportfondsen in de zomer van 1929 zijn eerste overdekte bad, het huidige zwembad Amsterdam-Oost. Wat Han Bierenbroodspot in 1923 begon, hebben zijn opvolgers in al die tijd uitgebouwd tot de organisatie van nu. De droom van Han is daarmee nog steeds springlevend en nu dan ook onderscheiden met een Koninklijke titel.


Ben jij op zoek naar een leverancier voor zwembadafdekkingen? 👉 Klik hier.Lees ook: 100 jaar Sportfondsen: Het gaat altijd om verbinding en ontmoeting

Grote eer

Het Predicaat is een prestigieuze erkenning die alleen wordt verleend ter gelegenheid van een bijzonder jubileum (100- of 125-jarig bestaan en verder bij een veelvoud van 25 jaar) aan ondernemingen die wat betreft aard, omvang en betrouwbaarheid aanzien hebben en op hun gebied een eerste of een zeer vooraanstaande plaats innemen in het Koninkrijk der Nederlanden, bij voorkeur met een internationale uitstraling. Het verkrijgen van het predicaat Koninklijk is daarmee niet alleen een erkenning van de historische en culturele waarde van het bedrijf, maar ook een teken van vertrouwen en betrouwbaarheid voor klanten, leveranciers en de samenleving als geheel. Het symboliseert een voortdurende toewijding aan kwaliteit, integriteit en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Directeur Erik Tromp ziet de titel dan ook als een grote eer en blijft vastberaden om zich samen met zijn team als Koninklijke Sportfondsen in te zetten om iedereen in beweging te krijgen. “Want van bewegen, alleen of samen, krijg je energie. En plezier. Of je nu beweegt om te ontspannen, jezelf uit te dagen, te leren of om te ontmoeten, Sportfondsen geeft die energie.”


advertentie

E.B.T.C.