Nog één week: met wie zit jij hier volgende week?

Volgende week precies is het inmiddels een gezellig drukte op de ZwembadBranche Dag. De vroege vogels onder ons zijn zelfs al een paar uur eerder gestart met een Technisch Ontbijt. De hele dag is er weer genoeg te beleven. Je kunt de beursvloer verkennen, bijpraten met collega’s en op de hoogte blijven van ontwikkelingen door het volgen van workshops. Vandaag lichten we de laatste 2 van de 8 workshops toe. Vind je het lastig kiezen? Gelukkig hebben we meerdere rondes. En natuurlijk hebben we ook weer silent workshops: neem jij over een week hier plaats? Tot 8 oktober!

Communiceren met ouders rondom de zwemlessen: hoe dan?

Als zweminstructeur heb je te maken met kinderen én met de ouders. Het leren zwemmen is een samenwerking tussen jou, het kind en de ouders. Een prettige samenwerking valt of staat met goede communicatie, alleen dat vergt van alle partijen inzet en flexibiliteit. Want wat als het even niet zo vlot verloopt als je graag zou willen? Wanneer je merkt dat de doelstellingen van betrokkenen niet gelijk zijn? Als je vindt dat ouders onredelijk zijn? En je merkt dat ze vooral (negatief) kritisch zijn? Nicolette van Mierlo (Nicolette van Mierlo Advies) gaat in deze workshop dieper in op de communicatie met zwemouders. Hoe zorg je voor een succesvolle communicatie? Wat kan je doen als het stroef loopt? Wanneer is het beste contactmoment en hoe ga je om met kritische feedback? Met tips en adviezen helpt zij om het leren zwemmen niet alleen leuk te maken voor de kinderen, maar zeker ook voor de ouders.


Ben jij op zoek naar een leverancier voor zwembadafdekkingen? 👉 Klik hier.Lees ook: Workshops tijdens de ZwembadBranche Dag, mis het niet!

Lokale samenwerking als basis voor een succesvol zwembad

Zwembad de Peppel in Ede investeert graag in de lokale samenwerking en inmiddels zijn er al verschillende mooie initiatieven ontstaan. Naast de huidige samenwerkingen die het zwembad heeft, biedt het lokale sportakkoord nog meer mogelijkheden om lokale initiatieven en partners aan zich te binden. Met het sportakkoord wil de overheid sport en bewegen stimuleren omdat men het van groot belang vindt voor individuen en voor de samenleving in zijn geheel. Het is goed voor de gezondheid, maar het heeft ook een grote sociale waarde. Iets dat de Peppel alleen maar kan onderschrijven. Maar hoe komt zo’n samenwerking nu precies tot stand en wat levert dit het zwembad op? In deze workshop geven Tim van de Kolk (zwembad de Peppel) Nanette Hagedoorn (sportformateur) je graag het antwoord. Ter inspiratie lichten zij een aantal voorbeelden van vruchtbare samenwerkingen toe en schetsen zij de mogelijkheden die het Sportakkoord in Ede het zwembad biedt.

Deelname aan de ZwembadBranche Dag is gratis voor professionals uit de zwembranche, maar je moet je wel aanmelden. Voor de workshops hoef je je niet aan te melden, op de dag zelf kun je bepalen welke je wil volgen. Kijk hier voor meer informatie over de ZwembadBranche Dag, de workshops en aanmelden.


advertentie

Pomaz