Buitenbadseizoen: hoe ging het afgelopen zomer bij het Boschbad Apeldoorn en de Wotterwille?

De dagen worden kouder en guurder. De herfst lijkt nu toch echt zijn intrede te hebben gedaan, de zomer is voorbij. En zo dus ook het buitenbadseizoen. Vorig jaar hadden we een hele mooie zomer. Dit jaar hadden we ook zeker geen klagen, maar was het goed genoeg voor de buitenbaden? Wij vroegen het aan het Openluchtbad Boschbad in Apeldoorn en Buitenbad Wotterwille Marum. En natuurlijk wilden wij ook weten hoe zij aankijken tegen de toekomst.

Openluchtbad Boschbad: ‘Onze ambitie is groot, we hebben nog heel veel plannen voor de toekomst’

Openluchtbad Boschbad is een begrip in Apeldoorn en de wijde omtrek. In de zomer is het een ontmoetingsplek voor jong en oud. Vervelen zul je je er ook niet snel. De snelle glijbanen, spetterende waterspeeltuin, beachvolleybalvelden en het springkussen maken dat je er een hele dag kunt vermaken. Hoewel Patrick Versteeg ook ziet dat de afgelopen decennia landelijk gezien minder bezoekers naar de buitenbaden komen, mag het Boschbad zeker niet klagen. “Het gaat goed, maar het kan altijd beter. Onze ambitie is groot, we hebben nog heel veel plannen voor de toekomst.”


Ben jij op zoek naar een leverancier van waterspeeltoestellen? 👉 Klik hier.Heinde en ver
De bezoekers komen van heinde en ver: Utrecht, Almere, Arnhem. Maar ook het Westland en Limburg. In de zomer is het Boschbad is een geliefde plek en op een warme dag is het in de bosrijke omgeving heerlijk vertoeven. Volgens Versteeg eigenlijk jammer dat het maar 4 maanden open is. “Ik zou eigenlijk al vanaf 1 april open willen zijn. En dan niet alleen bij mooi weer. Luisterend naar de klanten onderzoeken we daarom de mogelijkheden. Onze eerste stap was natuurlijk dat we de openingstijden per dag verruimd hebben. We kijken in iedergeval niet meer naar het weer. Open is open en dat laten we niet van het weer afhangen.”

Lees verder in de beurseditie van ZwembadBranche #70

Buitenbad Wotterwille: ‘Tijdens het buitenbadseizoen geven we alles, eigenlijk doen wij een jaar in 4 maanden’

Jaap van der Molen heeft veel ervaring opgedaan in zowel het binnen- als buitenbad, maar zijn hart gaat toch echt sneller kloppen bij het buitenbad. “Als je in een buitenbad werkt, werk je eigenlijk één jaar in 4 maanden. Tijdens het buitenbadseizoen geven we alles om er een succes van te maken, dan moet het gebeuren. En als dat dan weer is gelukt in september, kunnen we niet wachten op het voorjaar.”

Trekpleister
Van 1981 tot 1989 werkte Van der Molen ook al bij Wotterwille in Marum. Na een avontuur van bijna 10 jaar langs meerdere zwemaccommodaties kwam hij eind 1998 terug als manager Marum en Sportcentrum Marum. De leiding is inmiddels in handen van Maria de Groot van Optisport, de huidige exploitant van het openluchtbad en Van der Molen is nu als teamleider betrokken. Het zwembad is een ware trekpleister voor de regio. Op een zomerse dag wordt er van jong tot oud volop gezwommen. Vorig jaar telde het bad zo’n 35.000 bezoekers, dit jaar was het vanwege het weer iets minder. “Maar met een bezoekersaantal dit jaar van rond de 30.000 mogen wij niet klagen.”

Lees verder in de beurseditie van ZwembadBranche #70


advertentie

Splash Software