Workshops tijdens de ZwembadBranche Dag: mis het niet!

Vandaag precies nog 2 weken en dan komt de zwembranche bijeen tijdens de ZwembadBranche Dag. Het evenement waar je alles te weten kunt komen over de zwembranche. Je kunt uitgebreid de beursvloer verkennen met meer dan 95 exposanten en natuurlijk zijn er ook weer workshops. De onderwerpen zijn uiteenlopend van alles over zwemonderwijs, ons brein, communicatie, messenger bots op Facebook tot online leren en aanzuig- en beknellingsrisico’s in zwembaden. Deze laatste twee lichten wij hier toe. Meer weten over de andere workshops? Kijk op onze site voor het gehele workshopprogramma.

Online leren: alle ins & outs

Naast het ‘gewone’ opleiden hoor je steeds vaker dat er ook online opleidingen zijn voor zwembadmedewerkers. Dit roept regelmatig vragen op als ‘hoe kun je nou online lesgeven?’ en ‘is een online opleiding wel voor iedereen geschikt?’. Herken jij deze vragen en wil jij graag antwoorden? In deze workshop vertelt Titeke Postma (ProPulz.tp) je alles over online leren. Je maakt (actief) kennis met verschillende vormen van een digitale leerweg: Hoe werkt het precies? Wat zijn voordelen? Zijn er ook nadelen? Is het een oplossing voor het tekort aan lesgevers? Wat is de rol van de stagebegeleiders? Verder komen de verschillende vormen van online leren aan bod en zie je hoe een online zwembadopleiding er uit zou kunnen zien. Maar ook wordt er een kort zoom-gesprek en interactieve toets gehouden. En uiteraard is er voldoende gelegenheid voor al jouw vragen.

Lees ook: ZwembadBranche Dag, eerste workshops bekend & ZwembadBranche Dag, welke workshops volg jij?

Aanzuig- en beknellingsrisico’s in zwembaden

Als we gaan zwemmen, dan gaan we er -terecht- vanuit dat het ook veilig is in onze zwembaden. Sinds twee jaar kijken we wat scherper naar de risico’s op vastzuiging of beknelling en zien daarbij opmerkelijke resultaten. Door de ervaringen van deze inspecties zijn er problemen boven water gekomen waar eerder onvoldoende kennis over was. Maar er is geen eenduidige regelgeving. De wetgeving zegt hier slechts summier iets over. Er zijn wel NEN normen die hier specifieker in zijn en de hierin gespecialiseerde Blue Cap Foundation stelt nog strengere eisen. Tijdens deze workshop wordt door Mark Koudijs (Zwembadinspecties) uiteengezet hoe je kunt meten of een zwembad veilig is op dit punt en wat zijn bevindingen zoal zijn tijdens de inspecties. Vervolgens geeft Joost Avezaat (TÜV Nederland) een overzicht van de geldende regels en de binnenkort te verwachten wijzigingen en tips voor goed technisch en operationeel beleid in zwembaden.

Deelname aan de ZwembadBranche Dag is gratis voor professionals uit de zwembranche, maar je moet je wel aanmelden. Voor de workshops hoef je je niet aan te melden, op de dag zelf kun je bepalen welke je wil volgen. Kijk hier voor meer informatie over de ZwembadBranche Dag en aanmelden.

Sera Dataduiker