15 oktober ZwembadBranche Dag

Nationaal Onderzoek Zwemouders: doe ook mee!

Binnen de zwembranche is veel aandacht voor het leren zwemmen van kinderen. Hoe leren we onze kinderen het beste zwemmen, hoe zwemvaardig zijn onze kinderen eigenlijk? Wie heeft het volledige zwem-ABC, zijn er kinderen die überhaupt nog geen diploma hebben na het verlaten van groep 8? Belangrijke gegevens waarop gestuurd kan worden. Maar weten we eigenlijk wel voldoende over onze zwemouders. Wat vinden zij van de zwemles?


Ben jij op zoek naar een (nieuw) leerlingvolgsysteem voor jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.Wat vinden de zwemouders?

Wil jij dus weten hoe zwemouders denken over de zwemles. En nog specifieker, hoe zij denken over de zwemles bij jou? Doe dan mee aan het Nationaal Onderzoek Zwemouders 2017 en kom alles te weten over jouw zwemouders. In het onderzoek wordt onder meer gevraagd naar de duur van de zwemles, of men tevreden is over de voortgang, de voorkeur voor de lesdag, de communicatie. Antwoorden die zeker kunnen helpen om de kwaliteit van jouw zwemles nog beter te maken.

Gratis benchmark

Dit onderzoek is bedoeld voor ouders die een kind op zwemles hebben. De vragenlijst is eenvoudig digitaal door te sturen naar zwemouders via een unieke url. Vervolgens kan de lijst worden ingevuld en worden de resultaten automatisch verzonden en verwerkt. Deelname aan het Nationaal Onderzoek Zwemouders is gratis. En als je met jouw accommodatie meer dan 100 reacties verzamelt, krijg je automatisch een rapport toegestuurd waarin de landelijke data wordt afgezet tegen de resultaten van jouw accommodatie. Zo kan het onderzoek van belang zijn voor de zwembranche in het algemeen en jouw zwembad of zwemschool in het bijzonder. Je kunt jouw zwembad of zwemschool aanmelden via deze link.

Resultaten 2016

  • 59,7% van de zwemouders laten hun kind met 5 jaar starten met zwemles.
  • 96,5% van de zwemouders kiest voor een regulier (en dus geen versneld) traject.
  • Voor het zowel A&B diploma als het complete Zwem-ABC vindt men(41%) 18 maanden een acceptabele duur.
  • Reisafstand (60%) is net als vorig jaar belangrijkste reden voor keuze zwembad/zwemschool.
  • 66% van de zwemouders heeft geen idee voor welk zwemdiploma hun kind wordt opgeleid. In 2015 was dit 60,3%
  • 41,9% van de zwemouders laat hun kind het hele Zwem-ABC traject volgen, slechts 6,4% gaat alleen voor het A-diploma.
  • 77% van de zwemouders is tevreden over de voortgang die hun kind maakt tijdens de zwemlessen. Vorig jaar was dit 80%
  • 85,2 % van de zwemouders blijft tijdens de zwemles van hun kind wachten in het zwembad, het liefst (84%) willen ze dan de zwemles van hun kind zien.
  • Communicatie tussen zwembad en zwemouders gebeurt nog meestal mondeling (58,8%).


advertentie

XS2 voor Zwembaden